Købingsmark Strand har Sønderborg Kommunes reneste badevand

23. juli 2020 Nordborg

På nordspidsen af Als ligger Købingsmark Strand og ifølge Friluftrådet, er det her man finder sønderborg-områdets reneste badevand. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Friluftsrådet.

Det er Friluftsrådet, der står for at certificere og kontrollere både strande og som hvert år rangerer de 25 bedste badesteder målt på badevandskvaliteten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og på 22 pladsen over steder med det reneste badevand i Danmark ligger Købingsmark Strand.

“Blå Flag sikrer, at badegæsterne får rent badevand, høj sikkerhed og gode natur-og miljøformidlingsaktiviteter, som giver danskerne mulighed for at bade på nogle af de bedste strande i Europa”, siger Niels-Christian Levin Hansen, der er formand for Friluftsrådet i en pressemeddelelse.

Der bliver løbende taget badevandsprøver som bliver analyseret for e. coli og enterokokker, og listen over det reneste badevand er lavet ud fra hvilke strande, der samlet set scorer lavest på begge parametre.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 Uddannelse, Sydals

Nu skal børn finde ud af om kål smager godt

25. oktober 2021 Uddannelse

135 skoleklasser i Sønderborg Kommune deltager, når GoCook Smagekassen lander på 4 ud af 5 grund- og specialskoler i landets største madaktivitet på skolerne. Her skal børnene udforske kålens verden bevæbnet med pander og kokkekniv. Det store spørgsmål er: Smager kål godt? ”Spidskål og grønkål er blevet populær hos mange voksne, men kål har lidt […]

Læs mere...