Kom indenfor i en gennemført energirigtig butik

24. oktober 2019 Erhverv

Da Atelier IX på Jernbanegade 17 i sin tid skulle starte op, var der ikke nogen tvivl om, at butikken skulle være rigtigt udstyret. Derfor blev der truffet en beslutning om, at al lys skulle være af uovertruffen kvalitet.

Ejerne Søren Müller og Louise Jespersen, ville nemlig have, at butikken skulle være lige som de ønskede – og ikke mindst energirigtig. Butikken gennemgik en større renovation, som i sidste ende resulterede i, at Sønderborg fik en ny energirigtig butik, Atelier IX.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi vidste, at det ville være en klog beslutning at investere i LED-belysning allerede inden vi startede op, da det ville spare os for en stor udgift på et senere tidspunkt”, fortæller ejeren, Søren Müller til ProjectZero.

Motivationen for at energirenovere var flergrenet. På den ene side var man bevidst om den besparelse, der forelå ved af have LED-belysning fremfor halogenpærer. På den anden side, var det også en motivationsfaktor at blive indlemmet i ProjectZeros ZERObutik-indsats og støtte op om CO2-neutralitetsvisionen i 2029.

Artiklen fortsætter under annoncen

Butikken, der udgøres af 214 kvadratmeter, har med de energirigtige investeringer fået en elregning, som lyder på ca. DKK 3.000 per kvartal, hvilket er mindre end et gennemsnitligt dansk parcelhus. Derfor kan man med rette sige, at denne butik tager sig godt ud, når det kommer til energieffektivitet.

Et ord, som går igen i butikken, når det kommer til lyset, er ”fleksibilitet”. I butikken er der mulighed for at rykke rundt på diverse spots, grundet de el-skinner som er installeret. Dette giver butikken mulighed for at sætte fokus på specifikt udvalgte områder i takt med specielle kampagner eller arrangementer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er dog ikke kun lyset, der er fokus på. Når det kommer til klimarigtig adfærd, er Atelier IX også med. Louise Jespersen fortæller, at de også har fokus på deres varmeforbrug. Da døren ud til gågaden som oftest står inviterende åben, har butikken sjældent radiatorerne tættest på døren tændt, da dette vil være spildt. Én ting er de rigtige investeringer i de rigtige produkter, en anden ting er den adfærd, man udviser.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
2. august 2021 Erhverv, Sønderborg

På lørdag er der Sommerfest på Bryggertorvet

2. august 2021 Erhverv

Nova Data er igen initiativtager til et brag af en Sommerfest på Bryggertorvet i Sønderborg, hvor først Michael Vogensen og derefter Downtown Dynt giver koncert. Brygertorvet er pladsen mellem Føtex og Nova Data. “Når det både er Michael Vogensen og Downtown Dynt, der spiller, så skyldes det, at ESET, som er et firma, der leverer […]

Læs mere...