Kom med til Science Festival i Universe

20. september 2019 Nordborg

Lørdag den 28. september er science sat øverst på dagsorden, når Universe nyder på Science Festival. Med en gigantisk kædereaktionsmaskine, dagsfyrværkeri, Science in the dark og masser af shows.

De landskendte Storm P.-maskinbyggere fra Maskinen, der har specialiseret sig i at bygge store maskiner med seje dominoeffekter og kædereaktioner bygger den 28. september sammen med gæsterne i parken en maskine, hvori der også indgår masser af fysik og kemi.

Vi laver normalt vores kædereaktionsmaskiner ved rent at prøve os frem, fordi vi bliver inspireret af en bestemt bevægelse, en genstand eller noget vi har set ude i virkeligheden. Denne gang når vi skal i Universe har vi været nødt til at gribe det lidt anderledes an. Vi skal nemlig gerne inkludere nogle fede fysik og kemi-forsøg, så det kræver lidt mere planlægning end vi er vant til. Vi har nu været i gang i snart ti år, så det er rigtig sjovt med en helt ny type udfordring”, siger Martin Aggerbeck, designingeniør og maskinist fra Maskinen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

En vaskeægte pyroteknikker fra Nian Fireworks med speciale i dagsfyværkerri fortæller om de kemiske sammensætninger i fyrværkeri og leverer et show i dagslys. De brændende stjerner bliver byttet ud med røgstjerner, der danner flotte palmer på himlen med masser af røg effekter og salutter.

“Science in the dark er en ny type show med studerende fra SDU og AAU-universiteterne. Gæsterne kan opleve 2 forskellige shows, hvor alt fra en Van der Graff generator til en elektrisk agurk indgår. Forsøgene bliver tydeligere og mere intense i et stort ”mørklagt” lokale, som gæsterne finder i ”Ball Factory”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi ser meget frem til at lave et fyrværkerishow i videnskabens navn. Vi har altid været meget interesserede i naturvidenskaben, og derfor er det os en glæde at kunne lære noget af det, vi ved, fra os. Vores fyrværker har en baggrund med kemi fra Københavns Universitet, og på dagen vil han fortælle om fyrværkeriets kemi. Afskydningen til Science Festival i Universe er meget forskellig fra vores gennemsnitlige show, idet den dels består af en demonstration af enkelte effekter og slutteligt af et sammensat dagsfyrværkerishow”, siger Christian Sindrup, pyroteknikker fra Nian Fireworks.

Artiklen fortsætter under annoncen

Phänomenta – Das Science-center, som er parkens venner fra Flensborg i syd, leverer i løbet af dagen herlige og anderledes shows på Universes Scienceshow scene. Disse shows er med tysk eller engelsk tale.

Og ønsker gæsterne at få fingrene ned i egne scienceforsøg, så kan de deltage i ”Den lille kemiker” der er en kemiworkshop med forskellige forsøg og for alle uanset alder.

Hele dagen viser medarbejdere fra Universe Pop-up shows rundt omkring i parken og shows ved indgangen, hvor man kan komme helt tæt på og stille spørgsmål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Program for Science festival

Kl. 10.00 – kl. 17.00 Parken er åben

Kl. 10.00 – kl. 17.00 Workshop ”Den lille kemiker”

Kl. 10.00 – kl. 17.00 Maskine.nu laver en stor maskine

Kl. 10.00 – kl. 11.00 Guider laver sjov med science ved indgangen.

Kl. 11.00 – kl. 11.25 Science in the Dark med SDU

Kl. 11.30 – kl. 11.55 Show med Phänomenta (på tysk)

Kl. 12.00 – kl. 12.25 Science in the Dark med AAU

Kl. 12.30 – kl. 12.55 Universe Science Show

Artiklen fortsætter under annoncen

Kl. 13.00 – kl. 13.25 Første show med Maskinen.nu

Kl. 13.30 – kl. 13.55 Show med Phänomenta (på tysk)

Kl. 13.30 – kl. 13.55 Show med SDU

Kl. 14.00 – kl. 14.25 Andet show med Maskinen.nu

Kl. 14.30 – kl. 14.55 Science in the Dark med AAU

Kl. 15.00 – kl. 15.25 Show med Phänomenta (på engelsk)

Kl. 15.30 – kl. 15.55 Finale / Afslutningsshow med Maskinen.nu

Kl. 16.00 – kl. 16.25 Dagsfyrværkerishow

Kl. 16.00 – kl. 17.00 Guider laver sjov med science ved indgangen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 Kultur, Sønderborg

Mark & Christoffer underholder til Alsingergildets 75 års jubilæum

17. oktober 2021 Kultur

Det alsiske dialektselskab Alsingergildet fylder 75 år i år. Jubilæet fejres med en koncert søndag den 7. november med pigekor og duoen Mark & Christoffer. Jubilæumskoncerten holdes på Sønderborg Teater og indledes med noget så sønderjysk som kaffebord. Det serveres i Sønderborgsalen på Hotel Sønderborg Strand. Ud over kaffebord og dobbeltkoncert får gæsterne også underholdning […]

Læs mere...