Kom og følg affaldsindsamlingen på havnen i Gråsten

18. maj 2021 Gråsten

Næsten dagligt kan man læse om affald, der samles ind af frivillige både i naturen og i byerne. Vi forbrugere kan sagtens fragte en øl i rygsækken på Gendarmstien, men når øllet er drukket, så magter vi ikke at tage dåsen med hjem, skriver Folkebevægelsen mod affald i naturen i en pressemeddelelse.

Mundbind flyver med vinden, når de ikke stoppes rigtigt i lommerne – listen med alt det affald, der samles, er lang.

På søndag kommer turen så til havnebassinet i Gråsten, hvor det er spændende, hvad er der i årenes løb ’tabt’ i vandet af cykler, indkøbsvogne, bildæk og andre ting.

Artiklen fortsætter under annoncen

Folkebevægelsen er så heldige, at dykkere fra Aabenraa Sportsdykkerklub ’gør rent’ under havoverfladen, Gråstenspejderne hjælper til på landjord og muligvis finder Gråsten Roklub et par kajakroere til hjælp på søsiden.

Det foregår søndag klokken 10– 14 på havnen i Gråsten.

Tag familien med en tur på havnen og bliv klogere på, hvad der gemmer sig på havets bund.

I ’Folkebevægelsen mod affald i naturen’ håber vi at gøre en forskel. Ikke kun med at samle affaldet ind, men i højere grad få os til at ændre vaner, have omtanke for naturen og dermed hinanden.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...