Kom og hør Mathilde Falch – en sanger der har noget på hjerte

14. november 2022 Kultur
Mathilde Falch. Foto: Camilla Lund
Mathilde Falch. Foto: Camilla Lund

Mathilde Falchs koncerter kendetegnes ved at være præget af hendes personlige fortællinger, vildskab, humor, spilleglæde, intenst nærvær, høj energi, et sammenspillet band bestående af venner, spontane historier, gode sange og dygtige musikere der folder sig ud. 

Den 1. december er Mathilde Falch på scenen i Sønderborg sammen med Bandet – og som opvarmning spiller lokale Twins Of June.

 Mathilde Falch er ikke bange for at tage chancer, udfordre og eksperimentere med sin musik og lyrik.  

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen med hendes band, eksperimenterer hun med det ukonventionelle i både lyd og produktion. Den røde tråd findes i hendes lyrik og karakteristiske stemme. Mathilde Falch er kendt for sin kompromisløse, vilde og alligevel sårbare, psykologiske sangskrivning Mathilde Falch bevarer intimiteten fra songwriter genren, men udfordrer den ved at arbejde på tværs af genre, med mere moderne, vilde, alternative og skæve produktioner. 

Artiklen fortsætter under annoncen

Humoren og kommunikationen med publikum er altid i højsædet, når hun er på scenen. 

Mathilde Falch har i de seneste 13 år opbygget sin karriere ved at spille alle steder, hvor hun har kunnet komme til det – alt fra på gaden, hjemme i folks private stuer, til de store spillesteder og festivalscener – og den 

Artiklen fortsætter under annoncen

Som 19-årig oprettede Mathilde Falch sit eget lille pladeselskab ‘Just For The Record’, hvor hun selv har udgivet al sin musik fra.
Mathilde Falch har på gammeldags facon bygget en karriere op ude på spillestederne ved at tournere landevejen tynde. Mathilde har det mest trofaste publikum der igennem årene gradvist har vokset sig større. 

Artiklen fortsætter under annoncen

Mathilde Falchs band er: Kor og keyboard: Charlotte Schultz, trommer: Adam Winberg, guitar: Christian Ki og bas: Jeppe Skovbakke. 

I foråret spillede Mathilde Falch koncert i Nordborg: Mathilde Falch krydrede sin historie om psykisk sårbarhed med sange

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk