Kom og hør Mikael Frausing fortælle om Turistlandet

5. november 2022 Erhverv
Cyklister. Pressefoto
Cyklister. Pressefoto

Mange turister tager i dag til Sønderjylland, og der kommer mange flere når ferieresortet i Nordborg bliver færdig, skriver biblioteket i Nordborg.

Men hvordan var det tidligere?

På biblioteket i Nordborg onsdag 16. november klokken 16:30 fortæller Mikael Frausing fra Odder Museum om de første turister i Danmark.

De første turister i Danmark tog på udflugt til Møns Klint eller Himmelbjerget. Det var 1800-tallets borgerskab iført elegante kjoler, hat og spadserestok.

Efter krigene i midten af 1800-tallet blev krigsskuepladserne i Fredericia og Dybbøl oplagte udflugtsmål for turisterne. Øde kyster blev fyldt med badende turister, hoteller og sommerhuse. Og helt ude mod vest fandt man den store øde natur, hvor der var højt til himlen og langt til det meste.

Turismens Danmarkshistorie handler også om at gå på opdagelse i sit eget land, om lokalpatriotisme og om national identitet.

Du finder din billet på bibliotekets hjemmeside.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Kultur, Augustenborg

Børn og barnlige sjæle er velkomne til julefest i Kultursalen

1. december 2022 Kultur

Augustenborghallerne inviterer børn og barnlige sjæle til juletræsfest nu på lørdag fra kl. 14.00 til 16.00 i Kultursalen i Augustenborghallerne. Sidste weekend var der juletræstænding i Slotsparken, men på lørdag er det Augustenborghallernes tur til at fejre julens komme. Det skriver halbestyrelsen i en pressemeddelelse. Juletræsfesten vil vanen tro være med masser af musik, sanglege […]

Læs mere...