Kom og hør om de danskere der blev sendt ud i skyttegravene

8. marts 2023 Sundeved

Onsdag den15. marts kan du møde Claus Bundgård Christensen på Forsamlingsgaarden Sundeved klokken 19. Det bliver en aften, som handler om 1. verdenskrig, men den bliver fortalt gennem nogle af de ca. 26.000 danskere, der var tvunget til at deltage i krigen på tysk side.

Det er historien om livet i skyttegravene, og om en virkelighed, hvor den teknologiske udvikling af artilleri, kampvogne, gas, fly og maskingeværer gjorde det sværere end nogensinde at overleve, skriver Forsamlingsgården og bibliotekerne i en fælles pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fortællingen er baseret på Claus Bundgård Christensens bog, Danskere på Vestfronten 1914-1918, der i 2009 blev kåret som Årets Historiebog.

Claus Bundgård Christensen er forfatter og medforfatter til en række anmelderroste og prisvindende bøger om besættelsen og de to verdenskrige, og han betragtes som en af landets førende eksperter på 1. verdenskrig og besættelsen.

Claus Bundgård Christensens er lektor i historie ved RUC og du finder billetter på bibliotekernes hjemmeside eller på bibliotekerne.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Signe Bramsen er ny skoleleder på Privatskolen Als

28. marts 2023 Erhverv

Det er med stor glæde i bestyrelsen, at vi kan annoncere Signe Bramsen som skoleleder, skriver Privatskolen Als i en pressemeddelelse. Signe Bramsen har siden 2020 været viceskoleleder og pædagogisk leder for Privatskolen Als og har forinden været afdelingsleder på Ahlmann-skolen og lærer på Broager Skole. På Privatskolen Als har Signe været back-up til skoleleder […]

Læs mere...