Kom og hør om maleren der trådte ved siden af – Emil Nolde

16. september 2022 Kultur
Hans Christian Davidsen med sin bog. Pressefoto
Hans Christian Davidsen med sin bog. Pressefoto

Søndag den 25. september klokken 15:00 i Svenstrup Forsamlingshus, hvor Hans Christian Davidsen fortæller om maleren Emil Nolde.

Emil Nolde er kendt som kunstneren, der af de tyske nazistister i 1941 fik forbud mod at male, og hvis malerier blev fjernet fra tyske museer.

Han var selv medvirkende til, at det er den historie, vi har hørt, og en velvillig skare af tyske politikere, forfattere og kunstkritikere og understøttede efter Anden Verdenskrig den udlægning.

Også ledelsen på Nolde-museet lige syd for den dansk-tyske grænse var bevidst med til at skabe en usand fortælling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foredraget har lokal interesse idet Emil Nolde boede i Sjellerupskov fra 1903-1916, som var den fattigste periode i hans liv.

Hans Christian Davidsen er en meget vidende og engageret forfatter og foredragsholder og er desuden kulturredaktør på Flensborg Avis.

Entreen er 50,00 kroner, som refunderes ved køb af et eksemplar af Hans Christian Davidsens bog: Nolde – Maleren, der trådte ved siden af.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...