Kom og hør om omskæring af piger anno 2019

30. august 2019 Samfund

Zonta Sønderborg sætter sammen Orchid Project fokus på omskæring af piger med en temaaften på Idrætshøjskolen i foredragssalen den 4. september kl. 19.00.

Læge Vibeke Næser, Jay Kamara-Frederik, aktivist fra London og hobbypodcaster og Cand.scient. pol. Anne Bendixen vil holde oplæg og debattere samt fortælle om allerede opnåede resultater blandt andet i Kenya.

Vi viser kortfilmen ” Deeqa’s story”  og diskuterer, hvad der stadig kan gøres for en verden fri af omskæring af piger – set i et internationalt og dansk perspektiv, skriver foreningen Zonta, der står for arrangementet.

I løbet af aftenen vil deltagerne blive klogere på følgende tre områder:

Hvad er pigeomskæring?

Hvor stort er omfanget af pigeomskæring?

Hvad kan man gøre for at minimere omskæring af piger?

Flere millioner piger verden over er i risiko for at få foretaget indgrebet.

Heldigvis har nationer og organisationer øget deres fokus på problemet og med arrangementet den 4. september ønsker Zonta Sønderborg, at man også i Danmark arbejder aktivt for at oplyse om problemstillingen, fordi vi tror på at viden og indsigt er første skridt på vejen til at man aktivt kan gøre noget for at minimere at piger bliver omskåret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er velkomne.

Entré 75 kroner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...