Kom og hør om Socialdemokratiet og arbejderklassen fra 1800-tallet til i dag

18. september 2019 Kultur

“Med udgangspunkt i de tre tidligere statsministre Thorvald Stauning, Jens Otto Krag og Anker Jørgensen fortæller Journalist og forfatter Bjarne Henrik Lundis, som blandt andet har skrevet bogen ”Anker”, om udviklingen i Socialdemokratiet og arbejderbevægelsen fra slutningen af 1800-tallet og frem til i dag, skriver arrangøren.

Det sker under hyggelige former over en kop kaffe i MultiKulturhuset i Sønderborg lørdag den 21. september klokken 10:30-13:00.

Arrangør er Socialdemokratiet i Sønderborg-kredsen.

Foredraget beskriver en udvikling fra fattigdom og udstødelse til at blive en del af samfundet. Fra klasseparti til folkebevægelse. Om demokrati, nationalisme, reformer og til skabelse af et velfærdssamfund. Og om hvor vi er på vej hen lige nu.

Undervejs synges nogle af de sange, der knytter sig til historien, og koncertorganist og kammermusiker Anne Agerskov slår tonerne an på MultiKulturhusets flygel.

Foruden journalist og forfatter er Bjarne Henrik Lundis også uddannet folkeskolelærer. Han har skrevet flere end 20 bøger – især med fokus på uddannelser og arbejdsmarkedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

For eksempel har han skrevet bogen ”Tillidsrepræsentanten”, som sætter den danske aftalemodel på arbejdsmarkedet til debat – bedre kendt som Den Danske Model.

Det er gratis at deltage i arrangementet, og alle er velkomne, men fordi arrangøren skal bestille kaffe og rundstykker, bedes man tilmelde sig via sms på 31 42 43 69.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...