Kom og hør om Sønderborgs rådhus

16. september 2021 Kultur

Sønderborg Rådhus har altid været en vigtig del af byens historie. En historie du kan høre onsdag 22. september klokken 16:30 på biblioteket i MultiKulturhuset, når journalist Herdis Thomsen Maaløe kommer og fortæller om Sønderborg Rådhus – fra middelalderen til i dag.

Rådhusbygningen har siden 1200-tallet ligget samme sted midt i Sønderborg. De første mange år var et rådhus snarere et fængsel end det, man i dag forstår ved et rådhus. Sønderborgs rådhus blev skudt i grus i 1864 og nybygget i 1930erne. Dengang var byens borgere var ikke begejstrede for det nye rådhus, fordi det ikke havde et tårn, som det tidligere rådhus havde, skriver biblioteket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herdis Thomsen Maaløe kommer fra Sydals, er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og hun er kommunikationsmedarbejder i Sønderborg Kommune.

I 2020 udgav hun bogen ”Sønderborg Rådhus: fra middelalderen til 2020”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 Politik, Gråsten

Nu skal der laves en bystrategi for Gråsten, Rinkenæs og Egernsund

19. oktober 2021 Politik

Sønderborg Kommune tager fat på sin femte bystrategi og denne gang er det borgerne i Gråsten, Rinkenæs og Egernsund, der inviteres til at deltage i arbejdet med at definere deres byområdes identitet og potentiale – og udpege den fremtidige retning for byområdets udvikling. Kommunen forsøger på flere forskellige måder at få input fra borgerne: Det […]

Læs mere...