Kom og hør om Titanics jomfrurejse

27. februar 2022 Kultur
Titanic. Pressefoto
Titanic. Pressefoto

Den 10. april 1912, altså for godt 100 år siden, sejlede Titanic fra Southampton ud på sin jomfrurejse mod New York med både fattige, håbefulde emigranter og nogle af datidens rigeste mennesker ombord.

På biblioteket i Hørup fortæller Anders Henriksen torsdag fra klokken 17 historien om Titanic, det største og mest luksuriøse skib, der nogensinde var blevet bygget og var endda blevet erklæret synkefrit.

Blot fire dage senere – sent om aftenen – ramte Titanic et isbjerg og sank inden for tre timer. I løbet af disse knap tre timer udspillede der sig adskillige dramaer ombord, og historien om denne nats begivenheder har levet videre siden og er blevet genfortalt i adskillige bøger og film, skriver biblioteket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anders Henriksen fortæller den virkelige historie bag nogle af myterne om Titanic. Hør bl.a. om mange af de personlige skæbner, datidens emigration til ‘den nye verden’, den uskrevne regel om kvinder og børn først i redningsbådene, omverdenens reaktioner på katastrofen, fundet af vraget i 1985, danske relationer til katastrofen og Titanics rolle og betydning som myte og fortælling i dag.

Anders Henriksen arbejder til daglig som skoleleder på en folkeskole i Kolding, og hans fascination for historien om Titanic startede allerede da han gik i 6. klasse og har nu været en del af hans liv i ca. 25 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan hente en gratis billet på bibliotekets hjemmeside.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...