Kom til Verdensmålfestival – opdag hvor meget verdensmålene betyder for dig

21. april 2019 Samfund

Om få dage er det Verdensmålene, der er overskriften på et arrangement i Sønderborg og det er der rigtigt gode grunde til.

“Vi laver en festival for Verdensmålene, så vi kan vise, hvor meget der arbejdes med dem”, siger udvalgsformand Claus Klaris fra Børne- og Uddannelsesudvalget. Han fortæller videre, at rundt omkring er Sønderborg kendt for sin indsats omkring Verdensmålene.

“Hos os er Verdensmålene ikke bare noget, der snakkes om. Vi sætter handling på – og vi er ikke alene om det i kommunen, men der er rigtig mange flere med. Uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet er godt på banen”, siger udvalgsformanden til SønderborgNYT.”

Artiklen fortsætter under annoncen

“Blandt meget andet kan de, der besøger festivalen, bygge fremtidens by i Lego. Vi vil nemlig rigtigt gerne høre, hvad de besøgende tænker om Verdensmålene og vores fælles fremtid”, siger projektleder Julie Juel Andersen, som fortæller, der bliver masser af liv på Perlegade, Rønhaveplads og i Apotekerhaven.

Sønderborg Kommune inviterer alle borgere til Festival for Verdensmålene den 26. og den 27. april – en ny festival, som vil sætte fokus på FNs Verdensmål og den bæredygtige omstilling i en lokal kontekst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Masser af oplevelser

Over de to dage vil festivalen byde på et væld af oplevelser og aktiviteter for både store og små.

Du kan deltage i forskellige workshops, quizzer, debatter og andet, som alt sammen kan være med til at give dig ideer til en grønnere og mere bæredygtig hverdag.

Erhvervsudvalgsformand Gerhard Bertelsen opfordrer virksomhederne til at besøge festivalen:

“Det er vigtigt virksomheder kommer på besøg. Ligesom de gjorde til erhvervstræffet, hvor alle var glade for de netværk, der blev skabt. Her kan de gøre det samme og snakke om, hvad de kan gøre for energiforbruget, ligestilling og meget andet”, siger Gerhard Bertelsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er også godt for Sønderborg, at vi kan vise, at hos os taler vi ikke bare. Vi gør noget”, siger han.

“På festivallen kan man møde flere end 30 lokale og nationale foreninger og virksomheder, der fortæller om deres initiativer og løsninger inden for klimaforandringer, plastikforurening, madspild og meget andet. Du kan både stille spørgsmål og komme med ideer”, siger borgmester Erik Lauritzen. Mange nye ideer opstår jo netop gennem samtaler mellem mennesker.

Det angår os alle

Artiklen fortsætter under annoncen

Festival for Verdensmål er en festival for hele Sønderborg.

“Verdensmålene er noget, der angår os alle og jeg håber, der er mange, der bruger festivaldagene på at sætte sig ind i tingene, se hvad det egentlig handler om”, siger direktør Carsten Lund til SønderborgNYT, og glæder sig over, at vores folkeskoler bakker så flot op om festivalen med ca. 2.000 skolebørn og roser deres flotte arbejde med verdensmålene i hverdagen på skolerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. marts 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere overvismand tegner et billede af SVM-regerings politi

27. marts 2023 Politik

Mandag den 3. april kommer tidligere formand for det økonomiske råd, professor Christen Sørensen, til MultiKulturhuset i Sønderborg. Den tidligere overvismand vil på et møde, som finder sted i tidsrummet 16:00-18:00, tegne et billede af SVM-regeringens politik – set i lyset af den styrke, de udfordringer og de problemer den danske økonomi står overfor i […]

Læs mere...