Kommende SDU-studerende besøgte Alsion – og så en smart blomst

2. februar 2019 Uddannelse

Lørdag havde SDU åbenet dørene, så unge mennesker kunne kigge indenfor og få en snak om uddannelserne på SDU i Sønderborg.

Og en af de kvindelige ingeniørstuderende, som de unge mødte på deres vej rundt i Alsion, var Maria Lunau, som kunne vise de besøgende en blomst, som meget gerne skal sæges til blandt andet skoler.

“Det skal den, fordi der tit er et dårligt indeklima i klasselokaler og den blost, vi har lavet, holder øje med indeklimaet”, siger Marie Lunau til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Opgaven var at lave noget elektronisk.

“Jeg læser på Innovation og Business, så vi skulle have sagsdelen med”, siger hun.

Den smarte blomst har små lamper, der lyser grønt, når temperaturen er for høj, rødt når der er for varmt og blåt, når der er for koldt.

“Hvis der er for meget CO2 i lokalet, så hænger eleverne med hovedet – og det samme gør blomsten”, siger Maria Lunau. Blomsten fortæller også, om belysningen i klasselokalet er i orden.

“I mange klasser er der meget støj, så vores blomst har også nogle lamper, der fortæller, hvornår lkydniveauet er for højt”, siger Marie Lunau.

Der er ikke noget, der hedder ‘undervisnings-miljøregler’, så skal forholdene i landets klasselokaler forbedres, så er det gennem de arbejdsmiljøregler, der beskytter lærerne.

“Men det må betyde noget, at skoleelever bedre kan koncentrere sig i et godt klasseklima og derfor får højere karakterer”, siger Maria Lunau.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk