Kommunal indsats mod ensomhed blandt ældre i eget hjem

21. juni 2021 Samfund

De fleste af os vil opleve at mærke følelsen af ensomhed i løbet af livet. Det sker typisk, når vores liv ændrer sig, derfor har Byrådet afsat penge til en ekstra indsats for at mindske ensomhed blandt ældre og handicappede i kommunen.

Social- og Seniorudvalget har netop godkendt, at 440.000 kroner sættes i spil til en indsats, der opsporer dem, der føler sig ensomme og sætte gang i aktiviteter, som skal værne mod ensomhed.

Det skal ske ved at opspore og bygge bro til frivillige tilbud. Borgerne tilbydes samtaler med en aktivitetsmedarbejder og sammen finder de ud af, hvad borgeren har brug for og tilbyder mulighed for at møde andre ligesindede via aktiviteter i de frivillige tilbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilbuddet er for ældre borgere i eget hjem.

”Det kan både være fysiske udfordringer og psykiske barrierer, der betyder, at nogle kommer meget lidt ud, sjældent får besøg eller vægrer sig ved at melde sig til foreningernes tilbud. Men uanset årsagen ved vi, at problemet er der, og coronaen har kun forstærket det”, siger formanden for Social- og Seniorudvalget, Preben Storm, i en pressemeddelelse.

”Følelsen af at være ensom har stor betydning for livskvaliteten og påvirker éns sundhed negativt, så vi vil rigtig gerne gøre en indsats for, at flere i højere grad føler sig som en del af et fællesskab, har aftaler at se frem til og noget at glæde sig til. Vi har fået nogle gode input fra Ældrerådet, som vi nu arbejder videre med”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ældrerådets input rummer blandt andet et forslag om at ansætte aktivitetsmedarbejder i hjemmeplejen på linje med dem, plejecentrene har.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...