Kommunaldirektøren er med et øjebliks varsel fritaget for tjeneste

27. januar 2016 Uddannelse

Økonomiudvalget har i dag besluttet, at fritage kommunaldirektør Søren Bonde fra tjeneste med virkning pr. dags dato.

Søren Bonde skal ikke længere møde på Rådhuset.

Søren Bonde skal ikke længere møde på Rådhuset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beslutningen er taget efter borgmesteren først i januar måned, efter aftale med byrådets partier, besluttede ikke at forlænge kommunaldirektørens åremålskontrakt, når denne udløber ved udgangen af 2016.

Det var som udgangspunkt planen, at Søren Bonde skulle være fortsat i sin stilling frem til kontraktperiodens udløb, men dette har efterfølgende vist sig ikke at være optimalt for de igangværende arbejdsprocesser i Sønderborg Kommune.

”Jeg havde gerne set, at Søren Bonde var fortsat kontraktperioden ud. Men jeg må desværre erkende, at det har vist sig ikke at være en optimal løsning, hverken for kommunaldirektøren eller for Sønderborg Kommune. Når man sidder som topchef på en stor arbejdsplads som Sønderborg Kommune, så skal der være ro omkring ens person og ens funktion. Og det har der ikke været efter den megen debat omkring kommunaldirektørens fremtid. Derfor er det mest hensigtsmæssigt, at fritage ham for tjeneste indtil videre – både for Søren Bonde og for Sønderborg Kommune”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren tilføjer, at beslutningen om ikke at forlænge kommunaldirektørens kontrakt var og er udramatisk og ikke blev taget fordi, at byrådet er utilfreds med det arbejde som Søren Bonde har udført i de forgangne fire år i Sønderborg Kommune.

”Søren Bonde har med stort engagement været med til at lægge et solidt fundament for den fremgang, som vi i Sønderborg oplever. Det store arbejde Søren har lagt i jobbet som kommunaldirektør i Sønderborg vil jeg på byrådets vegne gerne kvittere for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådet vil på sit møde den 3. februar tage stilling til hvad der skal ske i forhold til kommunaldirektørstillingen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...