Kommune ændrer praksis for liggende transport

4. juni 2021 Samfund

Sønderborg Kommune vælger at ændre praksis på området liggende transporter til og fra korttidspladser. Et konkret tilfælde, hvor en borger selv måtte betale for at få sin ægtefælle hjem med en liggende transport, fik det politiske udvalg til at reagere. Derfor anbefaler Social- og Seniorudvalget nu for at søge om at få betalt liggende transporter til og fra kortidspladser. Den endelige beslutning ligger ved Byrådet.

Allerede da sagen kom frem, udtalte formand for Social- og Seniorudvalget, Preben Storm, at han fandt det forkert, at en pårørende må betale af egen lomme, når en døende ægtefælle, som er afhængig af liggende transport, ønsker at komme hjem i den sidste tid, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det omtalte tilfælde viste, at vi ikke udmøntede lovgivningen på en rimelig måde. Jeg kan ikke finde en logisk forklaring på, at en liggende transport fra sygehuset er gratis, mens man selv skal betale fra fx Center for Korttidspladser. Transport til for eksempelvis træning eller daghjem er også betalt helt eller delvist af det offentlige, så det er ikke nemt for menigmand at forstå. Jeg er godt tilfreds med, at vi nu ændrer praksis i vores kommune, selv om det ikke er lovpligtigt”, siger Preben Storm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Social- og Seniorudvalget anbefaler ændring af praksis, og den endelige beslutning tages på Byrådsmødet den 24. juni.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...