Kommune ændrer praksis for liggende transport

4. juni 2021 Samfund

Sønderborg Kommune vælger at ændre praksis på området liggende transporter til og fra korttidspladser. Et konkret tilfælde, hvor en borger selv måtte betale for at få sin ægtefælle hjem med en liggende transport, fik det politiske udvalg til at reagere. Derfor anbefaler Social- og Seniorudvalget nu for at søge om at få betalt liggende transporter til og fra kortidspladser. Den endelige beslutning ligger ved Byrådet.

Allerede da sagen kom frem, udtalte formand for Social- og Seniorudvalget, Preben Storm, at han fandt det forkert, at en pårørende må betale af egen lomme, når en døende ægtefælle, som er afhængig af liggende transport, ønsker at komme hjem i den sidste tid, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det omtalte tilfælde viste, at vi ikke udmøntede lovgivningen på en rimelig måde. Jeg kan ikke finde en logisk forklaring på, at en liggende transport fra sygehuset er gratis, mens man selv skal betale fra fx Center for Korttidspladser. Transport til for eksempelvis træning eller daghjem er også betalt helt eller delvist af det offentlige, så det er ikke nemt for menigmand at forstå. Jeg er godt tilfreds med, at vi nu ændrer praksis i vores kommune, selv om det ikke er lovpligtigt”, siger Preben Storm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Social- og Seniorudvalget anbefaler ændring af praksis, og den endelige beslutning tages på Byrådsmødet den 24. juni.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...