Kommune har fået 950.000 kroner til indsats mod spiseforstyrrelser og selvskade

8. marts 2022 Samfund

Med 950.000 kroner fra Sundhedsstyrelsens satspuljemidler søsætter Sønderborg Kommune et ambitiøst projekt, som skal sætte forebyggelse af spiseforstyrrelser og selvskade hos børn og unge højest på dagsordenen.

Det nye projekt tager blandt andet udgangspunkt i undervisning af forældre, lærere og sundhedsplejersker samt et koordineret samarbejde på tværs af kommunens afdelinger og med eksterne partnere, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Der fokuseres på tidlig opsporing og forebyggelse af spiseforstyrrelse blandt børn og unge i kommunen, som enten er i særlig risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse eller som viser tegn på en tidlig spiseforstyrrelse eller generel mistrivsel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet bygger videre på den specialiserede indsats til unge med en diagnosticeret spiseforstyrrelse, som Sønderborg Kommune tilbyder som en af de eneste i regionen.

”Spiseforstyrrelser og selvskade er en problematik, vi skal tage meget alvorlig. Med projektet sikrer vi, at personer tæt på den unge tidligt kan opspore tegn på spiseforstyrrelser og selvskade, så vi undgår, at en reel spiseforstyrrelse udvikler sig. Tidligere var det kun unge og voksne med en diagnosticeret spiseforstyrrelse, som kunne få hjælp, så det er fantastisk, at vi nu også kan arbejde med forebyggende tiltag”, siger formand for Sundhedsudvalget, Didde Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Med projektet omkring tidlig opsporing af spiseforstyrrelser samarbejdes der tæt på tværs af forvaltningerne og med læger, lokalpsykiatrien samt Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Tilsammen udgør projektet en specialiseret indsats i at nå ud til unge, der er på vej til at udvikle en spiseforstyrrelse. Det er glædeligt, at vi har fået midler til projektet, så vi virkelig kan gøre en forskel på det her område – og gerne tidligt i forløbet”, siger formand for Social-, Senior- og Handicapudvalget, Stefan Lydal.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...