Kommune og frivillige får sundhedspolitikken til at hænge sammen

19. januar 2016 Sundeved

Sønderborg Kommune har gjort status over indsatser i det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde under sundhedspolitikken 2012-2015 ”Vi spiller sammen om sundhed”.1234_1141785995871963_6789639895302423558_n

Artiklen fortsætter under annoncen

Året bød på mange nye tiltag på tværs af kommunen – mange af dem i samarbejde med borgere, foreninger og andre aktører.

Visionen i Sønderborg Kommunes sundhedspolitik 2012-2015 var at spille sammen om sundhed i relation til sunde borgere, sunde rammer og sundhed på tværs, og i løbet af 2015 har kommunen sat mange tiltag i værk for at fremme sundheden for kommunens borgere.

Kommunen arbejder sammen med en lang række foreninger og frivillige om de sundhedsfremmende tiltag. Dette ses bl.a. i forbindelse med etablering af anlæg til leg og bevægelse forskellige steder i kommunen. I Fynshav er anlægget, som netop er blevet indviet i starten, planlagt og lavet i et samarbejde med Efterskolen Epos, Fryndesholm Skole og Fynshav Bylaug.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nøgleordet i forbindelse med etablering af de sundhedsfremmende anlæg er medborgerskab – som bidrager til at sikre lokal forankring og sammenhængskraft i kommunen. Anlæggene er placeret forskellige steder i kommunen – i 2015 er der ud over anlægget i Fynshav planlagt og ansøgt om to anlæg med placering ved Kerneland, Skovby og Vemmingbund, Broager. De to anlæg forventes klar i foråret 2016.

Helge Larsen er sikker på, at bevægelse er med til at vi får det bedre.

Helge Larsen er sikker på, at bevægelse er med til at vi får det bedre.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi cykler i dag” er også et eksempel på en aktivitet, der i 2015 har fundet sted i samarbejde med borgere og andre aktører, idet lokale aktører deltog i planlægning og afholdelse af arrangementet.

“Jeg er utrolig glad for de mange tiltag, vi har sat i gang i samarbejde på tværs i kommunen sidste år”, siger formanden for sundhedsudvalget Helge Larsen.

Visionen for den nye sundhedspolitik for 2016-2018 er ”Sund kommune – Fælles ansvar,” og ved at samarbejde på tværs kan alle være med til at tage ansvar for sundheden. Politikken er blevet til i en proces, hvor der har været lagt stor vægt på borgerinddragelse, og de mange tiltag i 2015 viser, at vi er på rette vej i forhold til borgernes ønsker.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. august 2022 Sønderborg, Debat

Debat: Tidligere Nye Borgerlige-medlemmer undrer sig over hovedbestyrelsens pressemeddelelse

19. august 2022 Sønderborg

Svenja Karstensen og Tom Sivertsen, tidl. Nye Borgerlige, skriver: Vi har læst udtalelsen fra Jesper Hammer, som vi ikke kan forholde os til, da han skriver at vi var blevet ekskluderet under alle omstændigheder. Den udtalelse havde han sikkert nævnt, da vi alle seks bestyrelsesmedlemmer fra lokalafdelingen af Nye Borgerlige var til møde med ham […]

Læs mere...