Kommune- og SOSU Syd-samarbejde skal sikre der ikke mangler varme hænder

5. december 2022 Erhverv
Arkivfoto
Arkivfoto

For at løse opgaverne i hjemme- og sygepleje, på plejecentre og lignende i Sønderborg Kommune er det vigtigt at uddanne mange SOSU-elever. Derfor er rekruttering og fastholdelse af SOSU-elever hovedessensen i den strategiske partnerskabsaftale, som Sønderborg Kommune og SOSU SYD netop har indgået. Aftalen skal sikre et koordineret og gensidigt forpligtende samarbejde, der skal styrke uddannelse af elever og kompetenceudvikling af medarbejdere og undervisere via gensidig videns- og erfaringsudveksling.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi står over for en enorm stor udfordring med rekrutteringen af SOSU-hjælpere og -assistenter i Sønderborg Kommune de kommende år, og derfor er det vigtigt med et tæt samarbejde mellem uddannelsesstedet og kommunen”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

”Blandt andet ved at kigge på muligheden for uddannelse i Sønderborg-området, og her kunne de gode rammer på den tidligere Havnbjerg Skole være oplagte. Samtidig skal vi være dygtigere til at holde fast i det uddannede personale. To vigtige opgaver vi gerne vil være med til at løse sammen med SOSU SYD, og det er derfor, vi har lavet en strategisk partnerskabsaftale”.

Artiklen fortsætter under annoncen

SOSU SYD’s bestyrelsesformand, Allan Emiliussen, siger:

”Med aftalen forpligter vi hinanden på at styrke uddannelse og kompetenceudvikling i et konkurrerende marked, hvor mange kæmper om de samme hænder. Aftalen skal åbne muligheden for at flere kommer ind i vores velfærdsfag under optimale forhold. Det skal den strategiske partnerskabsaftale være med til at sikre”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...