Kommunen bryder reglerne om aktindsigt

17. februar 2022 Broager Skrevet af: Redaktion

Fem gange har Ankestyrelsen underkendt kommunens foreløbig fem forsøg på ikke at udlevere et referat fra et møde i Strategisk Jordforsyning i november 2019 til den borger, som ville udstykke en snes nye byggegrunde syd for Nejsvej i Broager.

Tilsynsmyndigheden, Ankestyrelsen, giver borgeren ret i, at kommunen i strid med reglerne ikke har givet fuld aktindsigt eller ikke har givet holdbare begrundelser for afslag. Kommunen opfylder ikke lovens krav i sagen, fremgår det af Ankestyrelsens mail til kommunen den 8. februar, skriver Broager.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Sagen handler om, at kommunen har afvist at fortælle om udfaldet af et møde i Strategisk jordforsyning i november 2019, hvor borgmesteren sammen med administrationen drøftede en anmodning fra Ole Hansen om at lave en boligudstykning i Broager.

Ankestyrelsen har siden sommeren 2020 ikke alene peget på de fejl, kommunen gør sig skyldig i. Alle fem gange har Ankestyrelsen også retvist kommunen i at tolke love og paragrafferne korrekt.

”Ankestyrelsen beder derfor Sønderborg Kommune om at genoptage sagens behandling og træffe en ny afgørelse om aktindsigt.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan har tilsynsudtalelsen lydt enslydende:

Første gang den 11. august 2020
Anden gang den 9. oktober 2020
Tredje gang den 21. januar 2021
Fjerde gang den 8. april 2021
Femte gang den 8. februar 2022

“Om jeg nogensinde får opklaret, hvorfor jeg ikke må lave en privat udstykning, der ikke koster kommunen noget, er jeg spændt på”, siger Ole Hansen til Broager.dk.

Du kan læse mere om sagen på Broager.dk .

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...