Kommunen er på vej til at lukke Værestedet Jørgensgaard

12eren. Arkivfoto: Ole Kæhler
12eren. Arkivfoto: Ole Kæhler
11. juni 2024 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Værestedet Jørgensgård er et værestedstilbud til visiterede borgere med udviklingshæmning og på torsdag skal Social, Senior og Handicapudvalget tage stilling til, om stedet skal lukkes ned.

Gruppen af borgere, der modtager § 85-støtte i Jørgensgård-området har tidligere været stor. Gruppen er nu forholdsvis lille og fortsat faldende, fordi flere og flere borgere – på grund af alder – flytter på plejehjem, botilbud og lignende. Der er 12 borgere i området, som modtager § 85-støtte i eget hjem, og af dem benytter to borgere værestedet fast.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er derfor ikke længere samme behov for en fysisk lokation til et værested i Jørgensgård-området. Forvaltningen vurderer, at den støtte, borgerne har brug for nu, kan leveres direkte gennem den generelle § 85-indsats, samtidig med at værestedsfunktionen kan dækkes af Værestedet 12’eren.

18. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Med samarbejde og partnerskaber bliver vi 77.000 sønderborgere i 2030

18. juni 2024 Erhverv

Der var fuldt hus i Sergenten, da GOTO Sønderborg mandag holdt en konference om, hvordan Sønderborg Kommune skal nå målet om 77.000 sønderborgere i 2030. Et ambitiøst mål, og derfor fik de deltagende virksomheder, uddannelsessteder og byrådspolitikere en grundig gennemgang af, hvordan befolkningsudviklingen skal vendes i årene frem. At nå 77.000 sønderborgere er ambitiøst, og […]

Læs mere...