Kommunen forbereder en whistleblowerordning

16. juni 2021 Samfund

I den nærmeste fremtid kommer der lovgivning, som betyder, at større virksomheder og også kommuner skal have en whistleblowerordning.

“Den er vi i gang med at forberede og på onsdagens økonomiudvalgsmøde er vi enige om, at ordningen også skal gælde kommunen leverandører”, siger borgmester Erik Lauritzen.

“Vi har tidligere haft en medarbejder, som fik repareret sine private biler på kommunens regning – og den slags sager kan en whistleblowerordning afsløre”.

En tidligere leder i Sønderborg Kommune fik i flere år ordnet sine egne biler på kommunens regning. Han blev ved Retten i Sønderborg dømt for mandatsvig. Dommen lød på fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste

Artiklen fortsætter under annoncen

Whistleblowerordningen kommer i første omgang kun til at være for kommunalt ansatte og for medarbejdere hos underleverandører.

“På længere sigt er det planen at brede ordningen ud, så borgerne også kan bruge den”, siger borgmesteren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...