Kommunen forbereder en whistleblowerordning

16. juni 2021 Samfund

I den nærmeste fremtid kommer der lovgivning, som betyder, at større virksomheder og også kommuner skal have en whistleblowerordning.

“Den er vi i gang med at forberede og på onsdagens økonomiudvalgsmøde er vi enige om, at ordningen også skal gælde kommunen leverandører”, siger borgmester Erik Lauritzen.

“Vi har tidligere haft en medarbejder, som fik repareret sine private biler på kommunens regning – og den slags sager kan en whistleblowerordning afsløre”.

En tidligere leder i Sønderborg Kommune fik i flere år ordnet sine egne biler på kommunens regning. Han blev ved Retten i Sønderborg dømt for mandatsvig. Dommen lød på fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste

Artiklen fortsætter under annoncen

Whistleblowerordningen kommer i første omgang kun til at være for kommunalt ansatte og for medarbejdere hos underleverandører.

“På længere sigt er det planen at brede ordningen ud, så borgerne også kan bruge den”, siger borgmesteren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...