Kommunen gør for lidt for handicappede og svage

27. april 2013 Politik

Arne Nielson fra Augustenborg kalder det i JydskeVestkysten for horribelt, når han forklarer, hvor dårligt kommunen overholder regler om tilgængelighed for handicappede ved anlæg af veje og stier.

Han har gennem årene gjort opmærksom på, hvor der manglede at blive sænket fortovshjørner og lavet fodgængerovergange, så svage og bløde trafikanter kan færdes sikkert. Arne Nielson henviser til kommunens beslutning om at ville følge tilgængelighedsprincippet for handicappede, men den kan kommunen ikke finde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arne Nielson har dokumentationen. Kommunen mener ikke at have vedtaget en nagelfast beslutning om at følge reglerne om tilgængelighed i alle detaljer, men kalder det en hensigtserklæring. Det skriver jv.dk, der henviser til en større artikel i lørdagens avis.

– Det er rigtigt, vi har vedtaget at ville leve op til kravene om tilgængelighed. Vi flytter selvfølgelig ikke et ældre hus eller laver noget, der koster en bondegård, men hvor det kan lade sig gøre, skal tilgængeligheden sikres. Det står vi ved, siger tidligere borgmester Jan Prokopek, der godt kan huske beslutningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Peter Hansen, mener, det er at skyde gråspurve med kanoner at ville følge handicapreglerne i alle tilfælde. Han vedgår, det ikke har kunnet lade sig gøre at finde beslutningen om, at kommunen skal tage højde for handicaptilgængeligheden, men synes ikke, det gør så meget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Tag en tur gennem labyrinten når du kommer for at købe Halloween-græskar

1. oktober 2022 Erhverv

Ved rundkørslen ved samkørselspladsen på Aabenraavej har Daabeck der røde bod stående – og ved den er der et væld af græskar og det er der også på marken. “Græskar i alle størrelser er til salg. Der er små pyntegræskar og selvfølgelig også græskar, som kan skæres ud til Halloween”, siger Charlotte Daabeck, der har […]

Læs mere...