Kommunen gør for lidt for handicappede og svage

27. april 2013 Politik

Arne Nielson fra Augustenborg kalder det i JydskeVestkysten for horribelt, når han forklarer, hvor dårligt kommunen overholder regler om tilgængelighed for handicappede ved anlæg af veje og stier.

Han har gennem årene gjort opmærksom på, hvor der manglede at blive sænket fortovshjørner og lavet fodgængerovergange, så svage og bløde trafikanter kan færdes sikkert. Arne Nielson henviser til kommunens beslutning om at ville følge tilgængelighedsprincippet for handicappede, men den kan kommunen ikke finde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arne Nielson har dokumentationen. Kommunen mener ikke at have vedtaget en nagelfast beslutning om at følge reglerne om tilgængelighed i alle detaljer, men kalder det en hensigtserklæring. Det skriver jv.dk, der henviser til en større artikel i lørdagens avis.

– Det er rigtigt, vi har vedtaget at ville leve op til kravene om tilgængelighed. Vi flytter selvfølgelig ikke et ældre hus eller laver noget, der koster en bondegård, men hvor det kan lade sig gøre, skal tilgængeligheden sikres. Det står vi ved, siger tidligere borgmester Jan Prokopek, der godt kan huske beslutningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Peter Hansen, mener, det er at skyde gråspurve med kanoner at ville følge handicapreglerne i alle tilfælde. Han vedgår, det ikke har kunnet lade sig gøre at finde beslutningen om, at kommunen skal tage højde for handicaptilgængeligheden, men synes ikke, det gør så meget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...