Kommunen har ansat en ny beredskabschef

5. maj 2021 Erhverv
Allan Dalager Clausen, kommende beredskabschef
Allan Dalager Clausen, kommende beredskabschef

Både ansatte i beredskabet og frivillige brandmænd i Sønderborg Kommune kan se frem til at skulle hilse på deres nye beredskabschef den 1. august, hvor Allan Dalager Clausen tiltræder. Og det er en kompetent leder med mange års erfaring fra politiet i Syd- og Sønderjylland, der fremover skal styre beredskabet i Sønderborg Kommune. Et samarbejde som formanden for Beredskabskommissionen, borgmester Erik Lauritzen, ser frem til:

”Allan Dalager Clausen har en lang karriere inden for politiet, og i de seneste år har han kontinuerligt arbejdet med ledelsesgerningen. Selv om han ikke kommer fra beredskabsverdenen, har Allan Dalager Clausen i sit arbejde for politiet haft snitflader til kommunens beredskab og dertil et stort lokalkendskab til den sønderjyske beredskabskultur”, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Dermed har Allan Dalager Clausen også kendskab til den særlige kultur, der er omkring de frivillige brandværn, som han har arbejdet tæt sammen med ved en lang række opgaver og hans respekt for kommunens frivillige brandværn har været medvirkende til, at det endelige valg faldt på Allan Dalager Clausen”.

Allan Dalager Clausen har været politimand i 24 år og langt de fleste år med tjenestested i Sønderborg. Derudover bor den nye beredskabschef i Gråsten, og så er han oprindeligt født og opvokset på Nordals, så han har et dybt kendskab til lokalområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det glæder direktør for Teknik- og Miljø at valget er faldet på 50-årige Allan Dalager Clausen.

Vi får en stærk beredskabschef, der skal udvikle og fremtidssikre et robust og serviceorienteret beredskab i Sønderborg Kommune. En leder der give medarbejderne klare rammer, som de kan udvikle sig i og trives med og samtidig udvikle medarbejdergruppen, så den er i stand til at leve op til fremtidens krav på beredskabsområdet”, siger direktør Bjarke Eriksen.

”Det er også helt centralt for os, at beredskabschefen bidrager til Sønderborg Kommunes etablering af et logistik- og servicecenter, der samler flere af kommunens afdelinger i ét center. Byggeprojektet inkluderer desuden etableringen af en helt ny brandstation, og centeret giver potentialer for samarbejde på tværs og synergier. Også her kommer vore nye beredskabschef med erfaring i at opbygge driftscentre og lignende fra sit tidligere job”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg glæder mig meget til at tiltræde som beredskabschef i Sønderborg Kommune. Der er rigtig mange, spændende opgaver, og dem glæder jeg mig til at løse på tværs af afdelinger internt i organisationen og på eksternt niveau. Jeg er vant til at lede komplekse områder og har let ved at sætte mig ind i nye opgaver og har en klar naturlig tilgang til mine ledere og medarbejdere. Jeg sparrer og inddrager dem altid i mine opgaveløsninger, hvilket giver inspiration og en fælles platform til at opnå de ønskede resultater”, siger den kommende beredskabschef.

Artiklen fortsætter under annoncen

Allan Dalager Clausen har haft en række forskellige job hos politiet i Sønderborg, Tønder, Aabenraa, Esbjerg og Padborg. Han kommer med 10 års ledelseserfaring fra politiet, hvor han blandt andet har stået i spidsen for at opbygge Udlændingekontrolafdelingen i Padborg. Derudover har han været taktisk ansvarlig for planlægning og oprettelse af modtagecenter Søgård.

Allan Dalager Clausen har også været koordinerende indsatsleder ved flere, større arrangementer og ledende indsatsleder i forbindelse med brande, anholdelse af farlige gerningsmænd, større færdselsuheld og lignende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye beredskabschef var i sine yngre dage ambulanceredder hos Falck, og har fra den tid blandt andet uddannelsen som røgdykker og ambulancebehandler niveau 1.

Brand og Redning beskæftiger cirka 30 fuldtidsansatte medarbejdere samt cirka 25 deltidsbrandmænd. Hovedparten af aktiviteterne er placeret geografisk på Vestermark, hvor Sønderborg Brand og Rednings administration ligger. Den Fælles Vagtcentral, som varetager blandt andet alarmbehandling, en call-centerfunktion og vinterberedskab, er også placeret her.

Desuden har de cirka 30 beredskabsfrivillige til huse på Vestermark og endelig er der tilknyttet omkring 350 frivillige fra de decentralt placerede brandstationer rundt omkring i kommunen.

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...