Kommunen har ansat flere SOSU-elever end planlagt

4. december 2020 Samfund

Mens en del andre kommuner slås med at få SOSU-elever, så er det modsatte tilfældet i Sønderborg Kommune. Alene i år er der, frem til udgangen af november, ansat 148 SOSU-elever og det er flere end forventet, idet målet var 138.

I 2019 ansatte Sønderborg Kommune 99 SOSU-elever, og det var 16 mere end planlagt.

“Det skyldes et meget stærkt fokus på rekrutteringen af SOSU-elever”, fortæller formanden for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, Jan Prokopek Jensen.

“Årsagen til det gode resultat skyldes et meget klart politisk fokus, da Arbejdsmarkedsudvalget allerede i 2019 besluttede, at SOSU-branchen skal være satsningsbranche nummer 1. Og så skal vi heller ikke glemme, at det har været et meget højt prioriteret område gennem mange år i forhold til at tiltrække nye medarbejdere”, siger han i en pressemeddelelse.

“Samtidig har kommunen også gjort en stor indsats lige efter Finanskrisen, hvor vi selv uddannede og omskolede personer til SOSU-området. Jeg tror, at alle de mange tiltag lagt sammen gør, at mange kender til mulighederne for elevplads og job inden for området”.

Baggrunden for det store fokus er, at man i flere år har vidst, at behovet for kvalificeret personale i ældresektoren er stort, og problemet vil blive endnu større, hvis der ikke blev handlet.

For at kunne imødekomme udfordringen har Jobcentret samt senior- og socialområdet i Sønderborg Kommune haft et meget tæt samarbejde omkring rekrutteringen af SOSU-elever.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen har de iværksat en lang række initiativer, der blandt andet handler om målrettet vejledning af ledige mod SOSU-branchen, muligheden for voksenelevløn eller dagpenge under uddannelsen, ekstra praktikaftaler i driftsenhederne og meget andet.

Ansættelsen af nye elever fortsætter for at forebygge fremtidige rekrutteringsudfordringer på SOSU-området. Også fordi det er et krav i 2021 om, at Sønderborg som minimum skal ansætte ydeligere 138 nye SOSU-elever.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
8. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Ellen Trane Nørby bliver ny formand i Sønderborg Forsyning

8. december 2021 KV21

Venstres Ellen Trane Nørby tog ikke selv en udvalgsformandspost, da partiet konstituerede sig og det er der en god forklaring på. “Vi skal bruge vores mandater bedst muligt og derfor har jeg fået formandsposten i Sønderborg Forsyning. Det er en vigtig post, hvor jeg blandt andet vil være med til at sikre, at det kommende […]

Læs mere...