Kommunen har brugt 13,6 millioner mindre end forventet

24. juni 2015 Sundeved

En revision af økonomien i Sønderborg Kommune viser, at der i forhold til budgettet er brugt 13, 6 millioner kroner for lidt i forvaltningerne og de penge lægges nu i kommunekassen.

Hvis vi ikke satser klogt, så skal der bruges rigtigt mange sygehus-kroner fremover, siger Helge Larsen.

Hvis vi ikke satser klogt, så skal der bruges rigtigt mange sygehus-kroner fremover, siger Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er jo dejligt, der er penge i kassen. Vi skal vel snart op og sidde på den, hvis låget skal holdes nede”, siger Tage Petersen fra Venstre.

Sundhedsudvalgsformand Helge Larsen har en god forklaring på, hvor de 9 millioner kroner kommer fra.

“De kommer fra Sundhedsudvalget. Der er ikke så mange, der har brugt hospitalerne, som vi havde ventet. Altså skal vi ikke sende så mange penge til regionen”, siger han og tilføjer:

“De penge, der spares, skal investeres klogt, så vi dels forebygger mest muligt og også får et beredskab, der kan dæmme op for genindlæggelser”, siger Helge Larsen. Regionen  udskriver patienter hurtigst muligt fra sygehusene og dermed øges risikoen for genindlæggelse betydeligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter en debat, hvor der også blev drøftet Havnepromenade, godkendte hele byrådet undtaget Venstre revisionen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. maj 2021 Augustenborg, Erhverv

Lillebælt Syd: Flere vindmøllestørrelser er i spil

8. maj 2021 Augustenborg

Det er længe siden, der er sagt noget om den vindmøllepark, som Sønderborg Kommune gerne vil have sat op i Lillebælt, men det betyder ikke, at projektet står stille. Seneste større milepæl var i 2019, hvor Sønderborg Forsyning i august indsendte en opdateret miljøkonsekvensvurdering. Efterfølgende har der fra flere sider været behov for både at […]

Læs mere...