Kommunen har fået lov til at tilbyde test til ansatte på fri- og privatskoler

12. februar 2021 COVID-19

I Sønderborg Kommune var vi først på ugen klar til at tilbyde personalet på fri- og privatskolerne de samme testmuligheder som på de kommunale skoler.

Vi blev imidlertid informeret om, at lovgivningen desværre ikke gav kommunerne ret til at udføre og finansiere den opgave, skriver borgmester Erik Lauritzen på Facebook.

Regeringen har nu meddelt kommunerne hjemmel til –  i denne ekstraordinære situation som Coronaen er – at se bort fra de klare skillelinier mellem de kommunale kasser og fri- og privatskolerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børne- og Uddannelsesudvalget er dem, der kan beslutte, men det er min klare opfordring, at de hurtigst muligt beslutter og sætter gang i testtilbud for medarbejderne på fri- og private skoler i kommunen.

Og den opfordring er tilsyneladende grebet af formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Claus Klaris, der skriver på sin Facebook, at sagen snarest behandles i udvalget og tilføjer, at Venstres indstilling er, at der naturligvis også kommer testtilbud til medarbejderne på fri- og privatskoler.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...