Kommunen har fået lov til at tilbyde test til ansatte på fri- og privatskoler

12. februar 2021 Samfund

I Sønderborg Kommune var vi først på ugen klar til at tilbyde personalet på fri- og privatskolerne de samme testmuligheder som på de kommunale skoler.

Vi blev imidlertid informeret om, at lovgivningen desværre ikke gav kommunerne ret til at udføre og finansiere den opgave, skriver borgmester Erik Lauritzen på Facebook.

Regeringen har nu meddelt kommunerne hjemmel til –  i denne ekstraordinære situation som Coronaen er – at se bort fra de klare skillelinier mellem de kommunale kasser og fri- og privatskolerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børne- og Uddannelsesudvalget er dem, der kan beslutte, men det er min klare opfordring, at de hurtigst muligt beslutter og sætter gang i testtilbud for medarbejderne på fri- og private skoler i kommunen.

Og den opfordring er tilsyneladende grebet af formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Claus Klaris, der skriver på sin Facebook, at sagen snarest behandles i udvalget og tilføjer, at Venstres indstilling er, at der naturligvis også kommer testtilbud til medarbejderne på fri- og privatskoler.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Brandfolkene kan snart tage afsted fra Rinkenæs

3. februar 2023 112

Lige nu er vi ved at sikre, der ikke er mere på gården i Rinkenæs, der brænder, siger indsatsleder Jan-Erik Rasmussen til SønderborgNYT fredag aften klokken 21:30. Han forklarer, at gården er gammel og at taget på sidebygningen består af flere lag. “Og derfor tjekker vi det en ekstra gang”, siger indsatslederen, der sammen med […]

Læs mere...