Kommunen har købt Nordals Naturskole

10. december 2021 Nordborg
Nordals Naturskole. Pressefoto
Nordals Naturskole. Pressefoto

Med Sønderborg Kommunes køb af Nordals Naturskole i Sjellerupskov på kanten af Nørreskoven er et stort ønske gået i opfyldelse for naturvejlederne i kommunen. Med foden under eget bord kan de nu for alvor udvikle naturskolen – samtidig med, at de med fremtidigt samlingssted på Kær Vestermark har fået mulighed for at tematisere de tre steder, de råder over: På Kær Vestermark bliver temaerne de åbne marker, hav, kyst og strand. På baserne i Fiskbæk og Sjellerupskov bliver temaerne henholdsvis landbrug, det åbne land og skovens liv.

”Med købet af Nordals Naturskole har vi nu en meget fin og geografisk godt fordelt vifte af tilbud på naturområdet. Nordals Naturskole ligger perfekt i forhold til alverdens aktiviteter i skoven, og nu giver det også mening af sætte stuehuset i stand, så vi kan udvide med aktiviteter dér”, siger formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer i Sønderborg Kommune, Charlotte Riis Engelbrecht.

Når stuehuset på Nordals Naturskole er sat i stand, kan det også anvendes af skolernes til praksisnær undervisning, hvor klassernes egne lærere underviser, evt. efter en introduktion af en naturvejleder. Der kan også gennemføres tilbud til grupper som børnehaver og SFOer, plejecentre med videre og der kan gennemføres eksamener i folkeskolens eksamensfag.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi ser meget frem til at få faciliteterne på Nordals Naturskole klar til at byde nye grupper af borgere velkommen. Der venter en stor istandsættelse af stuehuset, som har været ubeboet i nogle år, men det bliver så godt, når vi er færdige”, siger naturcenterleder Andreas Hermann.

Sønderborg Kommune forlader ikke helt Egetofte i Sønderskoven. Men lejer nemlig fortsat ejendommen, så Midtbyens Børnehave og Børnehuset Parken kan have deres udeaktiviteter der, indtil lokalerne på Kær Vestermark er klar.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 Erhverv, Sønderborg

Universe: Sky Trail er blevet en etage højere

20. januar 2022 Erhverv

Gæster, der besøger Universe Science Park efter den 9. april, kan opleve, at den ellers i forvejen høje klatrebane Sky Trail er blevet en hel etage højere. En af parkens store investeringer til sæson 2022 er at udvide kapaciteten og hele oplevelsen omkring den populære klatrebane Sky Trail, så endnu flere gæster kan udfordre dem […]

Læs mere...