Kommunen kan hjælpe med at søge tilskud til energirenovering

29. marts 2021 Erhverv

Energistyrelsen giver igen i år mulighed for at få tilskud til energirenovering af private boliger. Puljen er på 675 millioner kroner i år og der åbnes for at indsende ansøgninger til første runde den 7. april. Sønderborg Kommune tilbyder at give en hjælpende hånd med din ansøgning. Vi tilbyder digital eller personlig vejledning.

Man kan få økonomisk hjælp til at energirenovere sit hus ved at ansøge Bygningspuljen ved SparEnergi dk. Sønderborg Kommune bakker op om denne mulighed ved at tilbyde hjælp til selve ansøgningen. Det er et tilbud, man håber, at mange borgere vil benytte sig af. Vi tilbyder både individuel og gruppevis vejledning, siger Inge Olsen, chef i Sønderborg Kommunes afdeling Bæredygtighed, Natur og Landdistrikter, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er mulighed for at få andel i bygningspuljen, hvis man påtænker at energiforbedre sin bolig. Tilskuddet, der er skattefrit for private boligejere, har til formål at minimere energiforbruget og omstille varmeforsyningen i helårsboliger. Overordnet gives der tilskud til tre ting, nemlig udskiftning af varmekilde, isolering af klimaskærm og optimering af boligens drift. I praksis handler det meget om isolering af for eksempel sokkel eller loft, nye vinduer og konvertering til en varmepumpe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune tilbyder tre muligheder for vejledning i forbindelse med, at man søger tilskud fra bygningspuljen:

Hjælp til at udfylde det digitale ansøgningsskema – find ProjectZeros ansøgningsguide til Bygningspuljen.

Gruppevejledning i Puljecaféen, som foregår på den virtuelle mødeplatform Teams. Bestil tid på www.zerobolig.dk – husk at have dit NEMid klar. Maks. 50 minutter pr. gruppe. Puljecaféen er åben 7. april kl. 10-21 og 8. april kl. 8-21.

Personlig vejledning i Puljecaféen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du ikke er fortrolig med it, kan en kommunal medarbejder hjælpe dig med ansøgningen. Bestil tid på tlf. 88 72 76 56 (hverdage kl. 8-12) og vælg tider mellem kl. 10 og 15 den 7. april og kl. 8 og 15 den 8. april. Husk at medbringe nøglekort (NEMid) og en maks. 48 timer gammel Corona-test.

Private boliger udgør 40 procent af den samlede CO2-udledning. Derfor understøtter Bygningspuljen Byrådets vision om et CO2-neutral område i 2029.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...