Kommunen lukker i to uger for henvendelser om ydelser

2. marts 2021 Samfund

Et nyt landsdækkende ydelsessystem skal indføres, og derfor holder Ydelse i Sønderborg Kommune lukket for henvendelser om ydelsessager fra den 8. til 22. marts.

Alle landets kommuner skal have det nye ydelsessystem, KY, som blev sat i gang i efteråret. Sønderborg Kommune skal nu tage systemet i brug, og omlægningen skulle ikke få betydning for de cirka 5000 borgere, der modtager ydelser fra kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ydelse håndterer udbetaling af kontanthjælp, uddannelseshjælp, ressourceforløbsydelse, selvforsørgelses- og hjemrejseydelse, jobafklaringsforløb og tilskud vedrørende fleksjob, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

På grund af overgangen har Sønderborg Kommune ikke adgang til systemet, mens det bliver skiftet. Derfor er der også lukket for telefoniske henvendelser fra borgere og virksomheder i den nævnte periode.

Jobcenteret bestræber sig dog på fortsat at behandle nye ansøgninger om kontanthjælp. Ansøgninger om enkeltydelser, særlig støtte, tandbehandling etc. vil ikke blive behandlet i perioden.

På grund af restriktionerne er Jobcenteret lukket for personlige henvendelser, men man kan som nu altid henvende sig telefonisk, hvis man har spørgsmål.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...