Kommunen mener alt er i orden omkring beboelsesvognen i Bro

Installation. Foto: Arne Nielsen
Installation. Foto: Arne Nielsen
2. april 2024 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

En borger har meldt Sønderborg Kommune til Sikkerhedsstyrelsen på grund af elinstallationen til en beboelsesvogn på Stavensbølgade i Bro efter hans mening ikke er lovlig eller forsvarlig.

Fordi placeringen af beboelsesvognen på Stavensbølgade i Bro er sket i et samarbejde mellem kommunens forvaltning for Teknik, Miljø og Bæredygtighed og Socialområdet, har Helle Schultz fra Socialområdet sendt et svar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortæller, at både el og vvs ved beboelsesvognen er udført af autoriserede installatører. Derudover har en af kommunens bygherrerådgivere efterfølgende været forbi og besigtige vognen og området.

Hans bemærkninger er følgende:

Forringsrør over terræn er lagt i adgangsvej. Da bygningen ikke er i brug er der ikke noget i vejen med fremførte installation. Måske skulle man tage postkassen ned for ikke at indikere, at der er en adgangsvej. Der kan ligeledes opsættes hegn langs røret da der ikke er offentlig adgang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rør er ikke isoleret eller opvarmet. Der er givet tilladelse til seks måneder – sommerhalvåret – og af den grund er rør til vand og afløb ikke isoleret eller opvarmet. Skulle vognen stå det i vinterhalvåret ville rør skulle isoleres og opvarmes.

Vi har afskærmet området yderligere og opsat hegn langs røret, så det nu er mere tydeligt, at området ikke er offentligt tilgængeligt.

Vi er derfor at den overbevisning, at sikkerheden i området lever op til gældende krav.

19. april 2024 112, Sydals

Madlavning var årsagen til den voldsomme brand

19. april 2024 112

Torsdag var der brand i et rækkehus på Midthave i Lysabild. “Da vi kom derud fra branden gået gennem taget og der var også ild i taget i nabohuset”, sagde Beredskab Sønderborgs indsatsleder, Jan-Erik Rasmussen, til SønderborgNYT. Politiet har fundet årsagen til branden. “Det ser ud til, at der har været gang i noget madlavning. […]

Læs mere...