Kommunen og DBU forlænger samarbejdet

4. februar 2023 Samfund
Ombold 2022. Foto: Ole Kæhler
Ombold 2022. Foto: Ole Kæhler

Fællesskaber, sundhed og inklusion er nøgleordene for velfærds-alliancen, som Sønderborg Kommune og DBU netop har indgået. Den nye aftale gælder frem til 2027 og er en forlængelse af den tidligere aftale.

For Christel Leiendecker, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab, er det vigtigt, at alle fem indsatser har fokus på fællesskaber.

”Et af formålene er at skabe et fodboldmiljø med glade og sunde børn. Det skal gøres gennem fællesskaber, leg, begejstring og glæde. Oplevelser på fodboldbanen i fællesskaber, der samler og begejstrer, har stor betydning for vores trivsel både som børn og voksne. Derfor er jeg glad for, at de tre udvalg har godkendt den nye alliance”, siger Christel Leiendecker i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

To andre indsatser er Motionsfodbold og fællesskab for særlige målgrupper som fx ældre og folk med livsstilssygdomme samt Inklusion i Fodbold-Danmark, hvor formålet er at få fx hjemløse, psykisk sårbare og misbrugere med i positive fodboldfællesskaber.

Stefan Lydal, der er formand for Social-, Senior- og Handicapudvalget, mener, indsatserne kan være et godt supplement til de eksisterende tilbud for socialt udsatte.

”Fællesskaber som fodbold kan være med til at skabe positive forandringer for samfundets udsatte. Forskellige udfordringer kan gøre, at man ikke passer ind i klassisk foreningsidræt. Men gennem projekter som Ombold bliver socialt udsatte en del af et sundt og positivt fællesskab”, siger Stefen Lydal.

Artiklen fortsætter under annoncen

En af indsatserne i den tidligere velfærdsalliance var at skabe et foldboldfællesskab for socialt udsatte med Ombold. Det medførte blandt andet, at flere hold mødtes til et Omboldstævne i Sønderborg i sommeren 2022.

En anden indsats i den tidligere velfærdsalliance var fodbold-fællesskabet Fodbold for Hjertet, som er målrettet folk med livstilssygdomme.

Den sidste indsats i den nye velfærdsalliance er flere futsal-landskampe i Sønderborg samt dertilhørende sideevents.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...