Kommunen parat til at ekspropriere jord til gendarmsti

7. januar 2016 Sundeved

For at få lavet Gendarmstien på Sydals så den fører helt til Kegnæs, skal Sønderborg Kommune bruge noget jord, som private borgere ejer. På onsdagens byrådsmøde fik Teknik- og Miljøforvaltningen byrådets opbakning til at snakke køb af jord mellem Høruphav og Lebølløkke igennem med lodsejerne og det ligger i kortene, at findes der ikke en god aftale, så kan kan der ske en ekspropriation.gendarmstien

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har sagt, det ikke har nogen betydning, man drejer Gendarmstien lidt hist og pist, fordi den ikke har historisk betydning. Men nu har jeg opdaget, at det har den. Alligevel mener jeg ikke, det er vigtigt, vi får den helt korrekte linieføring af Gendarmstien, så Venstre kan ikke bakke en ekspropriation op”, siger byrådsmedlem Inger Plaugborg på onsdagen byrådsmøde.

Alternativ løsning

En gruppe borgere på Sydals har benyttet høringsperioden til at komme med et helt andet og anderledes udspil til Gendarmstien.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er lagt et stort arbejde i forslaget fra borgerne og det er nydeligt lavet. Men vi står fast på at bruge forvaltningens plan, fordi det er tættest på at blive som den originale Gendarmsti”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Frode Sørensen.

Frode Sørensen fortæller, at Gendarmstien er et stort aktiv for turismen i Sønderborg-området og den er kendt vidt

Grænsegendarm.

Grænsegendarm.

Artiklen fortsætter under annoncen

og bredt i Europa.

“Altså er den vigtige for vores turistsatsning”, siger han.

Venstre og Dansk Folkeparti står ikke bag mandatet til en eventuel ekspropriation.

“Hvis jeg skulle vælge mellem de to løsninger, så ville jeg også vælge den, der kommer fra forvaltningen. Men Venstre stemmer imod, fordi vi ikke mener, vi skal ekspropriere til rekreation. Det handler jo ikke om en skole eller et hospitalsbyggeri”, siger Peter Hansen.

Nu skal Teknik- og Miljøforvaltningen snakke med de borgere, der skal afgive jord – og der er plads til, at det sker af frivillighedens vej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden Gendarmstiens genetablering i ’80-erne har det været ønsket, at den skal gå helt fra Kruså til Kegnæs.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. august 2022 Samfund, Sønderborg

TrygFonden giver penge til to projekter i Sønderborg

19. august 2022 Samfund

TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har uddelt penge til en række nye tryghedsskabende initiativer og projekter i regionen. I kategorien Børn og Unge får Sønderborg Andelsboligforening 746.882 kroner til projektet  ’Kulturfrontløber’, skriver Trygfonden i en pressemeddelelse. Et mål for TrygFonden er, at flere voksne kan realisere og fastholde en sund livsstil, have et trygt […]

Læs mere...