Kommunen scorer ikke point på landbrugets CO2-reduktioner

13. april 2021 Samfund

Borgmester Erik Lauritzen har læst på SønderborgNYT, at blandt andre LandboSyd-formand Mogens Dall mener, at den CO2, som landbruget skåner klimaet for, når landmændene leverer gylle til Nature Energys biogasanlæg i Glansager, skal tælle med som en reduktion hos landbruget og ikke hos kommunen.

”Og det er jeg helt enig i”, siger Borgmesteren og understreger at det heller ikke er tilfældet.

“Jeg vil meget gerne slå fast, at de CO2-reduktioner, som kommer gennem biogassen i Glansager, ikke tæller med i det kommunale CO2-regnskab”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommunes ProjectZero-vision er, at Sønderborg skal være CO2-neutral i 2029. I det regnskab medregnes alle de CO2-reduktioner der skabes i området.

“Hver eneste virksomhed, boligejer, institution, bilist, boligforening og mange andre, som gør noget for at sænke CO2-aftrykket, bidrager alle til visionen om et CO2-neutralt Sønderborg”, siger borgmesteren. Visionen handler ikke om, hvem der godskrives for reduktionerne.

I forhold til CO2-gevinsten ved at gylle bliver til biogas, så er det en diskussion mellem energiselskaberne og erhvervet om, hvem der i deres eget regnskab skal godskrives.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og jeg forstår helt og fuldt, når landmændene ønsker at de godskrives for de CO2-besparelser, som de leverer og det er kun ret og rimeligt”, siger Erik Lauritzen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOF Syds online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse […]

Læs mere...