Kommunen sender penge til landsby-projekter

27. maj 2020 Samfund

Byrådet har besluttet, at der hvert år kan uddeles én million kroner til borgerinitiativer, som fremmer udviklingen i kommunens landdistrikter. Det er Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, der udlodder pengene fra puljen på baggrund af konkrete ansøgninger.

“Og vi kan heldigvis gang på gang konstatere, at der er stort opfindsomhed og foretagsomhed hos borgerne. Vi får fine ansøgninger, der fortæller om de gode ideer, som borgerne har, og som typisk altid beror på, at idé-magerne selv bidrager med en ganske pæn arbejdsindsats. De vil gerne gøre deres hjemegn endnu mere attraktiv til glæde for både sig selv og os, der bor her, og for turister. Det gør rigtig godt at opleve”, siger udvalgets formand, byrådsmedlem Charlotte Riis Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De fire ansøgninger, som i denne omgang er tilgodeset, modtager i alt 73.735 kroner til projekterne. Dermed er der knap 406.000 tilbage til andre ansøgninger og projekter resten af året.

De fire projekter

Belysning på multibanen i Blans – 15.960 kr.

Tre informationsskilte og indkøb af en buskrydder til fritlagt langdysse i Kettingskov – 16.000 kr.

Blomstereng i stedet for græs tre steder i Købingsmark – 15.000 kr.

Arealer med sommerblomster i stedet for krat i Svenstrup – 26.775 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 112, Sønderborg

Politiet hilste på cyklisterne gågaden

27. juli 2021 112

Tirsdag eftermiddag kom der, helt som der plejer, adskillige mennesker cyklende i gågaden. Men i eftermiddag stod politiet klar og de fik fat på flere af cyklisterne, som blev noteret. “Og kommer der varevogne eller andre biler, så snupper vi også dem”, sagde en af betjentene til SønderborgNYT. Der må køres varer til butikkerne frem […]

Læs mere...