Kommunen sender penge til landsby-projekter

27. maj 2020 Samfund

Byrådet har besluttet, at der hvert år kan uddeles én million kroner til borgerinitiativer, som fremmer udviklingen i kommunens landdistrikter. Det er Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, der udlodder pengene fra puljen på baggrund af konkrete ansøgninger.

“Og vi kan heldigvis gang på gang konstatere, at der er stort opfindsomhed og foretagsomhed hos borgerne. Vi får fine ansøgninger, der fortæller om de gode ideer, som borgerne har, og som typisk altid beror på, at idé-magerne selv bidrager med en ganske pæn arbejdsindsats. De vil gerne gøre deres hjemegn endnu mere attraktiv til glæde for både sig selv og os, der bor her, og for turister. Det gør rigtig godt at opleve”, siger udvalgets formand, byrådsmedlem Charlotte Riis Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De fire ansøgninger, som i denne omgang er tilgodeset, modtager i alt 73.735 kroner til projekterne. Dermed er der knap 406.000 tilbage til andre ansøgninger og projekter resten af året.

De fire projekter

Belysning på multibanen i Blans – 15.960 kr.

Tre informationsskilte og indkøb af en buskrydder til fritlagt langdysse i Kettingskov – 16.000 kr.

Blomstereng i stedet for græs tre steder i Købingsmark – 15.000 kr.

Arealer med sommerblomster i stedet for krat i Svenstrup – 26.775 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...