Kommunen sender SMS’er så vi husker kommunalvalget

30. oktober 2017 KV2017

Sygehuset gør det og biblioteket gør det. Sender en SMS, når man har en aftale eller når der er arrangementer. Nu springer Sønderborg Kommune med på vognen og sender en SMS, der skal huske borgerne på kommunalvalget.

”Vi ser SMS’erne som et naturligt supplement til de andre måder vi gør opmærksom på, at der er kommunalvalg. Det er efterhånden helt normalt, at man modtager påmindelser via SMS, og de fleste bruger deres telefoner meget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er det oplagt for os at sende en SMS”, siger ansvarlig for kommunalvalget Betina Wichmann Knudsen i en pressemeddelelse.

Hun tilføjer, at Sønderborg Kommune betragter tiltaget som folkeoplysning.

Der vil blive udsendt to sms’er med nogle ugers mellemrum. Begge SMS’er indeholder en opfordring til at gå hen og stemme. De vil være underskrevet “Sønderborg Kommune”.

SMS’erne vil blive sendt til 44.000 telefonnumre i Sønderborg Kommune. Da registreringen ikke indeholder modtagerens alder, vil en del af SMS’erne ende hos børn, der ikke kan stemme – det tager Betina Wichmann Knudsen dog roligt:

”Vi er sikre på, at de fleste børn blot vil slette SMS’en – og er de i tvivl, vil de spørge forældrene, der kan forklare sammenhængen. Vi tror på, at borgerne i kommunen vil se det som en god hjælp til at huske dagen”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk