Kommunen skal have udpeget flere sommerhusområder

25. maj 2023 Politik

Folketinget vil gerne styre, hvor mange nye sommerhuse, der bygges og kommunerne byder ind med forslag til, hvor de gerne vil have bygget.

Det fortalte borgmester Erik Lauritzen efter onsdagens møde i Økonomiudvalget.

“Og der er ingen tvivl om, at vi – som landets sjettestørste kommune, når det gælder turistovernatninger – skal tage stilling til, hvor vi vil have flere nye sommerhuse”, sagde han videre og tilføjede:

“Der bliver på landsplan mulighed for at bygge 5000 nye sommerhuse  og jeg mener, vi skal byde end på 50-60 stykker”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, mener også, at Sønderborg skal byde ind, men med et langt større antal.

Venstre bakker fuldt og helt op om, at der laves en ansøgning til stat og folketing om, at der placeres flere sommerhusgrunde i Sønderborg Kommune. Vi oplever en enorm vækst i turismen og sidste år nåede vi det rekordhøje antal på 1.450.000 turistovernatninger og det skyldtes ikke alene Tour de France, men heldigvis en generel interesse i vores område. Med åbningen af Nordborg Ferieressort forventer vi kun, at antallet vokser. Derfor har vi også brug for flere sommerhusgrunde og det kan være både i Købingsmark, ved ferieresortet, på Kegnæs, Brunsnæs og andre steder i kommunen. Venstre er tilhænger af, at vi er ambitiøse og søger om et højt antal, så vi også understøtter den positive turistudvikling, der er i gang i vores kommune”, siger Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan se med på SønderborgNYT TV der torsdag klokken 20:00 – som optakt til den kommende uges byrådsmøde – har byrådsmedlem Jesper Smaling i studiet, hvor han fortæller om maj måneds økonomiudvalgsmøde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...