Kommunen trækker i bremsen og retter økonomien op

21. maj 2022 Politik

Sønderborg Kommune skal bremse op på årets budget efter store overskridelser på primært områderne Børne- og Uddannelsesudvalget samt Social- Senior- og Handicapudvalget. Derfor har Byrådets partier godkendt direktionens budgetoplæg, der betyder en kraftig opbremsning bredt i hele kommunens organisation.

Den endelige godkendelse af budgettilpasningerne sker på byrådsmødet den 22. juni, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Sønderborg Kommune oplever lige nu store udsving i budgettet. Det er især specialområderne inden for Børne- og Uddannelsesudvalget samt Social-, Senior- og Handicapudvalget, der viser store merudgifter. Dertil kommer stigende udgifter til energi og Sydtrafik samt ekstra udgifter til håndtering af Ukraine- situationen og Corona-situationen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor handler Byrådets partier og har aftalt en køreplan for at få økonomien på rette køl igen. Partierne har behandlet et oplæg fra direktionen og der tages hånd om økonomien ved blandt andet at bremse udgifterne bredt i forvaltningerne, skære ned på administrationsudgifter, udskyde investeringer med mere.

”Der er opbakning til direktionens forslag om, at der skal ske en kraftig opbremsning bredt ud i hele kommunens organisation i resten af året. For der er politisk enighed om, at Børne- og Uddannelsesudvalget samt Social-, Senior- og Handicapudvalget ikke alene kan løse de økonomiske udfordringer på de to forvaltningområders budget”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Budgettilpasningerne skal godkendes af Byrådet i forbindelse med 1. bevillingsrevision af kommunens budget. Inden det har Økonomiudvalget behandlet planen, som også kommer på alle kommunens politiske fagudvalg, der skal begynde på arbejdet med at reducere udgifterne i år på udvalgsmøderne i uge 22.

Samlet set er der tale om en budgetoverskridelse på cirka 65 millioner kroner i år. Men med direktionens oplæg om en kraftig opbremsning samt en forventning om fuld kompensation på udgifter til Ukraine- og Corona-situationen samt kompensation for stigende energiudgifter i kommunernes økonomiaftale med regeringen i juni, forventes budgettet at ramme udgangspunktet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...