Kommunen vil forhandle daghjemskørsel med lokal vognmand

14. maj 2020 Samfund

Partierne i Byrådet har aftalt, at Sønderborg Kommune vil forhandle med den nuværende leverandør, en lokal vognmand, om at forlænge aftalen om varetagelse af den visiterede kørsel af borgere til daghjem. Kørselsordningen overgår ikke til flextrafik for nuværende. Kommunen vil i stedet forberede et kommunalt udbud på opgaven med visiteret kørsel til daghjem.

Den visiterede kørsel af ældre til daghjem varetages i dag af Als Bustrafik A/S. Men ultimo juli 2020 udløber kommunens aftale med dette selskab om daghjemskørsel og derfor skal der tages stilling til, hvad der så skal ske.

Artiklen fortsætter under annoncen

I budgetaftale 2020-2023 er der fokus på at spare penge på visiteret kørsel, og der er blevet udarbejdet en analyse. Analysen viser, at der kunne forventes en besparelse ved at lægge kørslen i flextrafik. Men kommunen vil nu gerne give lokale, private leverandører en chance for at byde ind.

Derfor skal der forhandles om en forlængelse af den nuværende kørselsaftale med tre måneder, og derefter kommer aftalen i udbud, så det forventes, at en ny kontrakt kan indgås den 1. november 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi vil rigtig gerne støtte det lokale private erhvervsliv, men samtidig skal vi selvfølgelig sikre, at borgernes penge bruges mest ansvarligt. Med den her proces balancer vi flere hensyn”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Det forventes, at der kan hentes en besparelse ved det kommende udbud og der er blandt de politiske partier opbakning til, at budgetreduktionen opnås senere end budgetlagt.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Klimaomstilling skal tænkes ind i kommunalplanerne

21. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jesper Esbensen, Konservative, skriver:  Sønderborg Kommunes fremtidige CO2-neutrale energisystem og omstillingen til det kræver en strategisk og langsigtet planlægning. Langsigtet fordi vi gerne skal være i stand til at slide de eksisterende anlæg op og så være klar med de nye, så omkostningerne ved omstillingen bliver mindst mulige. Strategisk fordi der er nogle fysiske […]

Læs mere...