Kommunen vil forlænge mænds levetid

9. juni 2016 Sundeved

Mænd lever ikke så længe som kvinder og skal det ændres, så skal der gøres noget for at forbedre sundheden hos mændene og Sundhedsudvalget skal i den kommende uge diskutere, om det skal ske gennem projekt “Sund Mand Sønderborg”.

Projekt ”Sund Mand Sønderborg” er et tilbud målrettet mænd. Der er fokus på at komme med et tilbud, hvor mænd kan udleve deres maskuline energi, handlekraft og kampgejst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Der bliver Boot Camp i samarbejde med repræsentanter fra ”Rigtig Mænd”.

Der sættes fokus på at skabe et socialt fællesskab, fordi det for mænd handler om at være sammen med andre, der ligner dem selv og at det skal være sjovt at være aktiv.

Helge Larsen har i årevis arbejdet for at forebygge sygdom. Det giver mere mening end først gøre noget, når borgerne er blevet syge.

Helge Larsen har i årevis arbejdet for at forebygge sygdom. Det giver mere mening end først gøre noget, når borgerne er blevet syge.

Projekt ”Sund Mand Sønderborg” sættes i gang i 2016 med temaarrangementer for mænd.

Det videreføres gennem Mens Healths Week, der placeres hvert år i uge 24.

Temaet for sundhedsugen varierer hvert år.

For at sætte fokus på mænds sundhed vil der i uge 24 i i de kommende år laves aktiviteter og kampagner målrettet mænd  på arbejdspladser og i kommunalt regi.

Der er fokus på samarbejdet med små og mellemstore virksomheder for at reducere ulighed i sundhed.

Mænds Mødesteder

I samarbejde med landsorganisationen ”Mænds Mødesteder” laves der mødesteder for mænd i Sønderborg. Målet er at nå mænd, der ikke nødvendigvis har en fast arbejdsplads og et sundhedstilbud.

For at nå målgruppen bliver et af mødestederne i Frivillighedens Hus, og i samarbejde med eksterne partnere og den boligsociale helhedsplan findes der også andre steder.

Mødestederne skal være et åbne og tolerante steder uden røg og alkohol.

Der er særlig fokus på at nå mænd, der ellers ikke har interesse for sundhed og forebyggelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk