Kommunen vinder flot pris med Cyberhus

10. juni 2021 Samfund

Sønderborg Kommune får den flotte hæder for den bedste kommunale indsats rettet mod børns og unges trivsel og mentale sundhed i en coronatid. Mange af børnene, som bruger online-rådgivningen i Cyberhus, ville gå under radaren og sidde ensomme bag computeren, hvis de ikke kunne få hjælp og støtte online.

”Prisen er et kæmpe skulderklap og anerkendelse til alle de medarbejdere og frivillige i både Sønderborg Kommune, Center for Digital Pædagogik og de 25 andre kommuner, som har arbejdet i overhalingsbanen under corona-nedlukningen for at sikre en rådgivning, som kan nå børn og unge”, siger Anni Marquard, grundlægger og daglig leder af Center for Digital Pædagogik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jens Jacob From Levring Madsen, der er leder af Indsatser for Børn og Unge i Sønderborg Kommune, supplerer:

”De unge ringer ikke til hinanden mere. De skriver på Messenger, Snapchat eller Instagram. Cyberhus giver de unge en ufarlig indgang til at komme i kontakt med en chatmedarbejder via medier, de i forvejen bruger meget. Under corona-nedlukningen har det været ekstra vigtigt”, siger han i en pressemeddelelse.

Chatten på Cyberhus Sønderborg er bemandet af personale fra Misbrugscenteret, SSP, forebyggende Børn og Ungerådgivning, Indsatser for Børn Unge og Familier samt Integrationsafdelingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra KLs bedømmelsesudvalg lyder begrundelsen for tildelingen af prisen blandt andet, at det digitale rådgivningstilbud Cyberhus er en innovativ løsning, som bruger kommunale ressourcer og kompetencer på en ny måde til at skabe nærvær på afstand blandt børn og unge i sårbare positioner. KLs mål med Forebyggelsesprisen er at synliggøre kommunale tiltag, der har vist en positiv effekt og er med til skabe viden og inspiration om indsatser, der er blevet implementeret med succes.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...