Kommunens ansatte har færre sygedage end tidligere

Glæde over færre sygedage. Arkivfoto: Ole Kæhler
Glæde over færre sygedage. Arkivfoto: Ole Kæhler
19. juni 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sygefraværet blandt kommunens medarbejdere faldt fra 14,7 dage i 2022 til 13,9 dage i 2023 i Sønderborg Kommune. Det viser data fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor. Opgørelsen viser også, at Sønderborg Kommune placeres som nummer 19 på listen over alle landets kommuner.

Opgørelsen er vigtig for os, for den siger noget om, at vi efter nogle år med corona, sparerunde med mere er på rette vej med et lavere sygefravær. Det er vigtigt, at vi er en god og attraktiv arbejdsplads, så vi kan tiltrække relevant arbejdskraft. Et laver sygefravær betyder også, at vi kan levere mere service til borgerne, så det er også rigtig godt, siger borgmester Erik Lauritzen og tilføjer, at selvom sygefraværet er faldet, så skal der fortsat være fokus på medarbejdernes trivsel.

Artiklen fortsætter under annoncen

”At vi ligger pænt under landsgennemsnittet på sygefravær er meget tilfredsstillende. Også at vi klarer os godt i forhold til de andre sønderjyske kommuner og Esbjerg. Det viser, at vores fokus på at skabe en god arbejdsplads kræver hårdt arbejde – for nu at tale i billedsprog – da det er en vedvarende proces for at skabe så gode rammer for medarbejderne som muligt, siger viceborgmester Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Også i sammenligning med de fire sønderjyske kommuner og Esbjerg Kommune ligger Sønderborg Kommune godt med. I Tønder er fraværsprocenten også på 13,9, den er 14, 1 i Esbjerg, 14,6 i Aabenraa og 15,3 i Haderslev.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...