Kommunens bygninger på Brorsonsvej er solgt

22. oktober 2020 Erhverv

Siden Sønderjyllands Kunstskole i 2017 flyttede i nye lokaler på MultiKulturhuset, og Misbrugscentret i 2018 flyttede til det tidligere bibliotek på Kongevej, har bygningerne på Brorsonsvej 1 og 1a stået tomme.

Derfor besluttede Økonomiudvalget i juni 2019 at sælge begge ejendomme og brugee indtægten til renovering af Reimers-Skolen, hvor Dagcenter Alleen og flere foreninger holder til, samt anlægge flere parkeringspladser i bymidten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det giver rigtig meget mening, at vi hele tiden optimerer på vores ejendomsportefølje. Når vi har bygninger, der ikke kan bruges til kommunale formål længere, så skal vi sælge dem for at skaffe penge til at sætte gang i andre aktiviteter og samtidig give plads til, at private kan udnytte mulighederne. “, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Salget ligger i tråd med Byrådets vision om at udvikle bæredygtige byer og transformere områder, der i dag ikke tjener deres tiltænkte funktion.

Køberen ønsker at lave lejligheder i ejendommene. Og fordi der er tale om historiske bygninger, så vil der blive lavet en bevarende lokalplan, som sikrer bygningernes ydre udtryk.

Sønderborg Kommune har i perioden 25. juni til 15. september haft Brorsonsvej 1 og 1a i Sønderborg til salg ved offentligt udbud.

Der er modtaget bud på de to ejendomme på samlet 3,7 millioner kroner.

“Vi har besluttet at godkende buddene, fordi ejendommene har været udbudt to gange i 2020, og antallet af bud i den sidste omgang er lavere end i sidste budrunde. Udbydes ejendommene igen med nye mindstepriser, der ligger højere end de indkomne bud, er vi bange for, at der kommer lavere bud eller måske slet ingen bud”, siger Erik Lauritzen.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk