Kommunens bygninger på Brorsonsvej er solgt

22. oktober 2020 Erhverv

Siden Sønderjyllands Kunstskole i 2017 flyttede i nye lokaler på MultiKulturhuset, og Misbrugscentret i 2018 flyttede til det tidligere bibliotek på Kongevej, har bygningerne på Brorsonsvej 1 og 1a stået tomme.

Derfor besluttede Økonomiudvalget i juni 2019 at sælge begge ejendomme og brugee indtægten til renovering af Reimers-Skolen, hvor Dagcenter Alleen og flere foreninger holder til, samt anlægge flere parkeringspladser i bymidten.

“Det giver rigtig meget mening, at vi hele tiden optimerer på vores ejendomsportefølje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når vi har bygninger, der ikke kan bruges til kommunale formål længere, så skal vi sælge dem for at skaffe penge til at sætte gang i andre aktiviteter og samtidig give plads til, at private kan udnytte mulighederne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Salget ligger i tråd med Byrådets vision om at udvikle bæredygtige byer og transformere områder, der i dag ikke tjener deres tiltænkte funktion.

Køberen ønsker at lave lejligheder i ejendommene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og fordi der er tale om historiske bygninger, så vil der blive lavet en bevarende lokalplan, som sikrer bygningernes ydre udtryk.

Sønderborg Kommune har i perioden 25. juni til 15. september haft Brorsonsvej 1 og 1a i Sønderborg til salg ved offentligt udbud.

Der er modtaget bud på de to ejendomme på samlet 3,7 millioner kroner.

“Vi har besluttet at godkende buddene, fordi ejendommene har været udbudt to gange i 2020, og antallet af bud i den sidste omgang er lavere end i sidste budrunde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udbydes ejendommene igen med nye mindstepriser, der ligger højere end de indkomne bud, er vi bange for, at der kommer lavere bud eller måske slet ingen bud”, siger Erik Lauritzen.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...