Kommuneplantillæg om Natur-pilotprojekt på Nordals er nu i høring

11. maj 2020 Nordborg

Friluftsrådet godkendte i marts, at området med de genskabte søer Oldenor, Bundsø og Mjels Sø samt den nyplantede Oksbøl Skov bliver et pilotprojekt i mærkningsordningen Danske Naturparker.

Det indebærer en række krav, hvor optagelse i kommuneplanen er ét. Derfor er der nu lavet et forslag til kommuneplantillæg, som snart kommer i offentlig høring.

Borgere kan komme med kommentarer til tillægget fra i dag, mandag. Man kan kommentere forslaget til kommuneplantillæg på Sønderborg Kommunes hjemmeside under ‘høringer’.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er rigtig glade for, at Friluftsrådet har godkendt området som pilotnaturpark. Det giver gode kort på hånden i forhold til at blive en egentlig naturpark, og sådan én passer godt ind i det samlede billede af vores satsning på Nordals som et attraktivt ferieområde for mennesker, som holder af oplevelser i naturen, fred og ro.

Sammen med Nordals Ferieresort og Universe tegner der sig efterhånden konturerne af en perfekt feriedestination, som både vil tiltrække mange turister og skabe arbejdspladser lokalt”, siger Charlotte Riis Engelbrecht i en pressemeddelelse. Hun er formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, der har drevet processen med at få Naturpark Nordals godkendt i Friluftsrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 Erhverv, Nordborg

Bitten & Mads Clausens Fond fylder 50 år

25. oktober 2021 Erhverv

Bitten & Mads Clausens Fonds jubilæum markeres den 29. oktober kl. 13, med en festligholdelse på kunsthalspladsen på havnefronten mellem Multikulturhuset og Alsik. Her vil bestyrelsesformanden for Bitten & Mads Clausens Fond, Peter M. Clausen, overrække to jubilæumsgaver fra Fonden til Sønderborg Kommune. Skatteminister Morten Bødskov taler ved overrækkelsen af jubilæumsgaverne. Derudover deltager Sønderborgs byråd, […]

Læs mere...