Kommunen kæmper med ekstra mange byggeansøgninger

22. marts 2021 Erhverv

Nedlukningen har givet benzin til den indre byggetrang hos danskerne og det er især sommerhuse, der er blevet købt, bygget og renoveret i så stor stil, at flere kommuner har mange måneders ventetid på at give byggetilladelse.

I Sønderborg Kommune er der også blevet bygget og renoveret – og der har været ekstra travlt i Teknik- og Miljøforvaltningen, hvor der i nedlukningstiden er behandlet flere byggeansøgninger end i såkaldt normale tider.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bekræfter Bjarke Eriksen, direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen.

“Vi oplever en markant aktivitet i det private byggeri. Ser man på antallet af private byggesager – altså nye enfamiliehuse, ombygninger, skure, drivhuse, overdækninger og lignende – så har vi i første kvartal 2021 modtaget 270 sager, mens tallet i første kvartal 2020 var 130 sager. Altså godt og vel en fordobling”, siger Bjarke Eriksen til SønderborgNYT.

Hvis du skulle bygge i Sønderborg inden Corona-nedlukningen, så var papirarbejdet klaret på – i gennemsnit – 23 dage.

“Selvom der kommer flere byggeansøgninger nu, så er sagsbehandlingstiden stadig på under en måned”, siger formanden for teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard.

“Medarbejderne har forrygende travlt, men de klarer opgaverne”.

Problemet i en almindelig økonomisk krise er, at folk ikke ser lyst på tingene og holder tilbage med at bruge penge. Byggeboomet lige nu er en god indikator på, at folk har tillid til fremtiden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...