Kommuner vil hjælpe lokale fødevareproducenter med at afsætte deres varer

30. april 2020 Erhverv

Med op til 25.000 kroner om året i tre år vil Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer i Sønderborg Kommune være med til at styrke lokale fødevareproducenter muligheder for afsætning af deres varer.

“Det er helt afgørende for vores lokale mikroproducenter af fødevarer, at de har et netværk at støtte sig til, når de skal producere og samtidig begå sig på et nyt og ukendt marked. De skal have hjælp til at få solgt deres produkter i de lokale butikker og dermed skabe løbende afsætning. Vi går af flere grunde stærkt ind for lokal fødevareproduktion, blandt ser vi muligheder for nye arbejdspladser på landet, og lokal produktion uden lange transportveje er godt for vores klimaregnskab. Derfor vil vi gerne støtte det kommende afsætningsnetværk”, siger Charlotte Riis Engelbrecht, formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Afsætningsnetværket for sønderjyske fødevarer skal efter planen etablere sig med et kontor, konsulentfunktion, netværksaktiviteter og en markedsplatform. Ud over støtte fra blandt andre de sønderjyske kommuner og områdets landboforeninger skal netværket finansieres af kontingent fra medlemmerne og abonnementsløsninger for konsulentbistand.

Netværket skal efter planen bistå med at vurdere økonomisk bæredygtighed i producenternes planlagte projekter, vurdere skaleringspotentiale, opbygge organisatorisk styrke og produktionskapacitet – og dermed plus på bundlinjen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Etablering af netværket vil blive koordineret af Sønderjyske Fristelser.

“Lokale fødevarer er en stærk tendens i tiden, og vi tror på, at endnu flere går med drømme om at arbejde hjemme og skabe en lokal produktion. Vores håb er, at flere får mod til at realisere dem, når de får hjælp til at gå i gang. I netværket skal iværksættere have mulighed for at hente råd, vejledning og måske tryghed, både inden de går i gang og når de er i gang”, siger næstformand i udvalget, Kirsten Bachmann.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...