Kommunerne får 2,4 milliarder velfærdskroner retur

18. marts 2016 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

De 2,4 milliarder kroner, som landets 98 kommuner tilsammen skal finde i besparelser næste år, bliver alle ført tilbage til kernevelfærd i kommunerne.

Benny Engelbrecht har påtalt forskellen på kan og skal.

Benny Engelbrecht har påtalt forskellen på kan og skal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ifølge Fyens Stiftstidende situationen, efter 43 stemte for, ni stemte imod, og 55 hverken for eller imod Venstre-regeringen og Dansk Folkepartis fælles forslag under torsdagens afstemning i folketingssalen.

De mange blanke stemmer kom fra rød blok, der ønsker omprioriteringsbidraget helt afskaffet, men som dog ikke vil spænde ben for, at kommunerne får pengene tilbage i 2017.

Afstemningen efterlader usikkerhed om, hvad der skal ske med omprioriteringsbidraget for 2018 og 2019 – og det mødte under onsdagens hasteforespørgselsdebat kritik fra Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Udfordringen er, at man ikke har en afklaring for 2018 og 2019. Desuden er der nogle ret svære bløde formuleringer i den vedtagelse, der ligger. Der står, at man “bør” føre pengene tilbage – ikke at man “skal” føre pengene tilbage”, sagde han.

“Vi skal ikke ende med en gummiparagraf, så pengene ender med at blive brugt til noget helt andet alligevel”.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen har forsikret, at forslaget ikke åbner for, at pengene kan gå til skattelettelser eller andre ting, der ikke kan betegnes som kernevelfærd i kommunerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fordelingen af de 2,4 milliarder kroner skal ske under forårets forhandlinger med kommunerne og til efterårets finanslovsforhandlinger, påpegede finansministeren samtidig.

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...