Kommunerne tolker 225 timers-reglen meget forskelligt

Arkivfoto
Arkivfoto
6. december 2016 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Der er stor forskel på, hvordan kommunerne håndterer de skærpede krav til ledige, som blev vedtaget i forbindelse med den omdiskuterede aftale om kontanthjælpsloftet.

Det fremgår af en ny opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som indgår i et svar til Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

En ekspert i socialret vurderer, at de store forskelle udgør et stort problem for retssikkerheden.

“Der er simpelthen for store udsving til, at det alene kan være forårsaget af den demografiske sammensætning. Det skaber en meget stor usikkerhed for den enkelte,” siger Nina von Hielmcrone, der er lektor ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I nogle kommuner er mellem 65 0g 79 procent fritaget fra 225-timers reglen, mens Sønderborg ifølge Altinget er mellem de kommer, hvor imellem 15 og 44 procent, der er fritaget.

19. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Drift og Beredskab indvies – kom og se stedet

19. april 2024 Erhverv

I sommeren 2023 flyttede de første kommunale afdelinger ind i Sønderborg Kommunes nye center, Drift og Beredskab Sønderborg. Alle afdelinger med i alt 450 mand er nu flyttet ind, og kommunen inviterer derfor til officiel indvielse tirsdag den 30. april klokken 14-18 på Ingolf Nielsens Vej. Der er taler kl. 14-15 i brandstationens garage, herefter […]

Læs mere...