Kompensationen for at huse ukrainere falder bort efter august

10. august 2022 Samfund

Arbejdsmarkedsudvalget sender en stor tak til værtsfamilierne, der har huset og hjulpet over 300 ukrainske flygtninge med at finde fodfæste sig i Danmark siden krigen mod Ukraine begyndte i februar. Men nu er behovet for økonomisk kompensation til værtsfamilier blevet markant mindre, og derfor har Arbejdsmarkedsudvalget besluttet at stoppe ordningen fra den 31. august.

”Værtsfamilierne har ydet et stort bidrag til at hjælpe de ukrainske flygtninge, der er kommet til Sønderborg Kommune. Det er vi meget taknemlige for, og det er jeg sikker på også gælder de mange ukrainere, der er blevet hjulpet. Det er er en statsopgave, vi og værtsfamilierne har påtaget os. Kompensationsordningen til værtsfamilier var en akut håndsrækning til værtsfamilierne, som Sønderborg Kommune indførte, selv om vi vidste, at kompensationen ikke bliver fuldt dækket af staten. Lige nu oplever vi, at der er meget få værtsfamilier, som har behov for den økonomiske hjælp, og nu hvor vi også har fået helt faste asyltilbud klar i Danmark, vælger vi at udfase ordningen”, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget Jan Prokopek Jensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved udgangen af juni var antallet af værtsfamilier, som har gjort brug af kompensationsordningen i Sønderborg Kommune, faldet til 15 værtsfamilier, og tallet er nu ned på 10 værtsfamilier. Da flest benyttede ordningen var tallet på 91 værtsfamilier. Sønderborg Kommune har frem til den 30. juni  udbetalt over tre millioner i kompensation til værtsfamilier.

Årsagen til faldet er primært, at der nationalt nu er lavet modtagecentre, hvor nyankomne ukrainere kan få tag over hovedet og noget at spise med mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...